Στις 15 Μαΐου 2022 η μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας στη Ν. Υόρκη

Λύση στο «γόρδιο δεσμό» της μεγάλης ομογενειακής παρέλασης στη Νέα Υόρκη δόθηκε την περασμένη Δευτέρα, κατά τη σύσκεψη της Επιτροπής Παρέλασης, στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, με την παρουσία του προέδρου της Επιτροπής, Τζον Κατσιματίδη.

Μάλιστα, καθώς διαπιστώθηκε ανεπάρκεια χρόνου για την προετοιμασία της παρέλασης μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία της 27η Μαρτίου και μετά από πρόταση του κ. Κατσιματίδη, η Επιτροπή Παρέλασης επέλεξε ως πρώτη ημερομηνία για την πραγματοποίηση της παρέλασης την 15η Μάϊου 2022 και ως εναλλακτική την 22α Μάϊου 2022.

Στην τριμερή Επιτροπή παρέλασης συμμετείχαν από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής, οι Τζον Κατσιματίδης, Λου Κάτσος και Γιώργος Βενιζέλος, από το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο ο πρόεδρος Τιμολέων Κακούρος και πλειάδα μελών και από την πλευρά της Πλειοψηφίας της Επιτροπής των πρώην προέδρων, η οποία κρατάει και τα κλειδιά από το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια οι Δημήτρης Καλαμαράς και Νικόλαος Διαμαντίδης καθώς και ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, με άλλους προσκείμενους στην επιτροπή.

Στις 15 Μαΐου 2022 η μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας στη Ν. Υόρκη
Στιγμιότυπο από την σύσεκψη της Επιτροπής Παρελάσεως της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Όπως αναφέρεται σε αναλυτικό ρεπορτάζ στην ομογενειακή ιστοσελίδα «Αναμνήσεις», με απόφαση της Επιτροπής, η παρέλαση και οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν κατά την διάρκεια του μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς αφιερώνονται καταρχάς στην τριπλή εκατονταετηρίδα που εορτάζει και τιμά η ομογένεια. Ειδικότερα, πέρα από τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που συμπληρώνονται φέτος, παράλληλα η αμερικανική ομογένεια γιορτάζει επίσης την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής αλλά και την 100ή επέτειο από την ίδρυση της κορυφαίας ομογενειακής οργάνωσης,AHEPA. Παράλληλα, θα τιμηθούν τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης καθώς επίσης και τα 2.500 από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας που είχαν προγραμματιστεί να τιμηθούν στην παρέλαση του 2020, που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακόμα, με βάση τις προτάσεις που κατατέθηκαν, έγινε η πρώτη κατανομή των αρμοδιοτήτων για την προετοιμασία της παρέλασης, με πρόεδρο τον Τζον Κατσιματίδη και αναπληρωτή του τον Λου Κάτσο. Οι υποεπιτροπές θα πλαισιωθούν από άλλους εθελοντές που θα προταθούν στην επικείμενη σύσκεψη της Επιτροπής Παρελάσεως, καθώς επίσης και στην πανομογενειακή συγκέντρωση.

Κλείνοντας, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια η πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση με θέμα την παρέλαση την επόμενη Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σε ότι αφορά τη λειτουργεία του Σταθάκειου, οι τρεις πλευρές συναίνεσαν το Κέντρο να ανοίγει και να λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, από τις 9.00 π.μ. – 5.00 π.μ. και τα βράδια για προγραμματισμένες και εγκεκριμένες από την Επιτροπή συσκέψεις και εκδηλώσεις.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα «Αναμνήσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος