Στην Παναγία Σουμελά το 24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων τον Ιούλιο

Από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου ορίστηκε στο φετινό ραντεβού εκατοντάδων νέων από διάφορα ποντιακά σωματεία σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο. Πρόκειται για το 24ο ετήσιο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, ένας θεσμός που έχουν αγκαλιάσει οι νέοι ποντιακής καταγωγής και στήριξαν τα σωματεία, όπως σημειώνει η ποντιακή ιστοσελίδα «Pontosnews».

Το ιδιαίτερο στοιχείο στο φετινό Συναπάντημα είναι ότι συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Όπως σημειώνει στο κάλεσμα συμμετοχής η οργανωτική επιτροπή του Συναπαντήματος, σκοπός της συγκέντρωσης είναι η συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων, αλλά και η ανάδειξη της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού. «Παράλληλα οι νέοι ποντιακής καταγωγής, ως αδιάσπαστο μέρος του συνόλου του ελληνισμού, είμαστε δυναμικά παρόντες στα καθημερινά δρώμενα του τόπου μας, συνδιαμορφώνοντας το μέλλον της πατρίδας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πάντως, στους βασικούς στόχους της διοργάνωσης περιλαμβάνονται :

-Η ευαισθητοποίηση στην αναγκαιότητα διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

-Η βιωματική επαφή των νέων με το Προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας στο Βέρμιο καθώς και με τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις, και 

-Η αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων νεολαιών των ποντιακών σωματείων, καθώς και η γνωριμία νέων από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, όπως και  από τον ελληνισμό της διασποράς.

Ακόμη, στο τραπέζι του Συναπαντήματος θα βρεθούν θέματα που αφορούν την εργασία, την οικολογία και το περιβάλλον. Πάντως, το πρόγραμμα παραμένει υπό διαμόρφωση και, όπως σημειώνεται, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να είναι ακόμα πιο ποιοτικό και καινοτόμο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι και νέες από 18 έως 30 ετών που ανήκουν σε ποντιακά σωματεία, με προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων την 1η Ιουλίου. Κάθε αποστολή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα τέσσερα άτομα (μαζί με τον αρχηγό), λόγω των συγκεκριμένων δυνατοτήτων φιλοξενίας στους ξενώνες.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Pontosnews»)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος