Στην έναρξη του σχολικού έτους στο Φλάσινγκ η Νίκη Κεραμέως

Την κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής, 18 Σεπτεμβρίου η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία παρακολούθησε τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους όλων των βαθμίδων και μονάδων της κοινότητας.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα ήθελα να τονίσω τη σημασία του έργου της Εκκλησίας μας, τη σημασία του έργου της Ομογένειας, τη σημασία του έργου των σχολείων μας. Είναι αυτονόητο ότι στόχος είναι η διάδοση της γλώσσας. Δεν είναι όμως μόνο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός, είναι οι αρχές, είναι οι αξίες του τόπου μας που μεταλαμπαδεύονται στη νέα γενιά από το εξαιρετικό έργο που γίνεται στα σχολεία μας».

Αναφερόμενη, επίσης, στην στήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι σε όλη την επικράτεια έχουν έρθει με απόσπαση εβδομήντα εκπαιδευτικοί και ότι εξίσου σημαντική είναι και η προσφορά σχολικών βιβλίων και οπτικοακουστικών μέσων.

Την υπουργό καλωσόρισε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, πατήρ Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, εκπροσωπώντας  τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο των ελληνικών σχολείων και των κοινοτήτων στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού και την καλλιέργεια της εθνικής ταυτότητας.

Την υπουργό συνόδευαν ο νέος γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η συντονίστρια του Γραφείου Παιδείας, Δρ. Ειρήνη Γράψια, ενώ την υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, η πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αθηνά Κρομμύδα και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη.

Μετά τον αγιασμό, η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε την Σαραντάκειο Αίθουσα και το προαύλιο του σχολείου όπου γινόταν οι εγγραφές για τα αθλητικά προγράμματα, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους ομογενείς.

Σημειώνεται ότι η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει  στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με θέμα το Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Anamniseis.net)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος