Στην Ελλάδα ομάδα νέων ομογενών κρητικής καταγωγής από τη Μελβούρνη

Ταξίδι γνωριμίας σε Ελλάδα και Κρήτη πραγματοποιεί μια ομάδα δώδεκα νέων Ελληνοαυστραλών με καταγωγή από Κρήτη, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της «Παγκρητίου Ένωσης Μελβούρνης», η οποία υλοποιείται με σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 

Το ταξίδι θα διαρκέσει από τις 16/9 έως τις 4/10/2022 και έχει στόχο να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στην Αυστραλία και την Κρήτη, επικεντρώνοντας στη νέα γενιά. Για τους νέους που συμμετέχουν, αποτελεί μια ευκαιρία να περιηγηθούν την Κρήτη και την Ελλάδα, κάποιοι από αυτούς για πρώτη φορά και να ζήσουν από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό. 

Την ομάδα των νεαρών ομογενών καθώς και τον πρόεδρο της Παγκρητίου, Εμμανουήλ Σταράκης και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη υποδέχθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Παγκρητίου ενημέρωσε τον κ. Χρυσουλάκη για τις πολυσχιδείς δράσεις της Ένωσης και τον ευχαρίστησε  από κοινού με τον πρόεδρο της ΕΚΜ  για τη διαρκή στήριξη της Γενικής Γραμματείας προς την ομογένεια, ευχόμενοι το αντίστοιχο πρόγραμμα του χρόνου να είναι ακόμα πιο φιλόδοξο. Οι ομογενείς απένειμαν στον κ. Χρυσουλάκη τιμητική πλακέτα, ενώ ο ίδιος προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο, εκδόσεις με θέματα από την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. 

Για τη χρηματοδότηση των αναγκών του ταξιδιού, η κρητική παροικία της Μελβούρνης συγκέντρωσε ποσό ύψους 13.000 δολαρίων.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Νέος Κόσμος, ΓΓΑΕΔΔ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος