Στην ΑΧΕΠΑ φέτος το 27ο Φειδιππίδειο Βραβείο

Στην κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών, την AHEPA θα απονεμηθεί φέτος το 27ο Φειδιππίδειο Bραβείο που δίνουν κάθε χρόνο το  Greek American Educational Public Information System, Inc. (GAEPIS) και ο ραδιοσταθμός «Cosmos FM». Όπως αναφέρεται στην ομογενειακή ιστοσελίδα «Anamniseis», η απονομή του βραβείου θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 4η Νοεμβρίου 2022, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης.

Καθώς η ΑΗΕΠΑ, φέτος γιορτάζει την εκατονταετηρίδα της, στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθεί  και η νέα γενιά της οργάνωσης και, ειδικότερα,  οι οργανώσεις «Θεραπαινίδες της Αθηνάς» και  «Υιοί του Περικλή», οι οποίες θα έχουν τη δική τους γιορτή σε πλαϊνή αίθουσα.

Το Φειδιππίδειο Βραβείο, εμπνευσμένο από τον  Αθηναίο αγγελιοφόρο Φειδιππίδη, από το 1994 απονέμεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του GAEPIS, Inc. και το  Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο-Cosmos FM, σε ένα πρόσωπο ή έναν οργανισμό, σε αναγνώριση ενεργειών για τη προάσπιση και προώθηση του Ελληνισμού. Κατά την επιλογή τους παραλήπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε συνεισφορές στη διατήρηση και προώθηση του Ελληνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Στους προηγούμενους αποδέκτες του βραβείου συγκαταλέγονται ο Ζιλ Ντασέν και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, ο Μίκης Θεοδωράκης, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο Δημήτριος και η Γεωργία Καλοειδή, ο Μιχάλης Κακογιάννης, το Ίδρυμα Α.Σ. Ωνάση, ο γερουσιαστής Παναγιώτης Σαρμπάνης, και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Το κοινωφελές ραδιόφωνο «COSMOS FM» λειτουργεί υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GAEPIS, Inc. και εκπέμπει στα ελεύθερα ερτζιανά της Νέας Υόρκης (91.5 FM) για 36 συναπτά χρόνια, καθώς επίσης και στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του και τις διάφορες πλατφόρμες.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Πηγή: Anamniseis

Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας, ETA PRESS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος