Στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Βικτώριας ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

Τα παραρτήματα Μελβούρνης και Νορθκόουτ της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αυστραλίας επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους της Ιεράς Μονής Άξιον Εστί, στο Νορθκόουτ, την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου

«Είναι συγκινητικό και ενθαρρυντικό να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους -και μάλιστα νέους ανθρώπους», σημείωσε στην ομιλία του ο αρχιεπίσκοπος, «να ξεκινούν αυτό το ταξίδι με ενθουσιασμό και αφοσίωση, και να αφιερώνονται ολοκληρωτικά σε αυτήν την παράδοση αιώνων». «Η μελέτη της βυζαντινής μουσικής οδηγεί σταδιακά σε μια βαθύτερη κατανόηση του Θεού», συνέχισε ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος λέγοντας ότι  «η κατανόηση του περιεχομένου των ύμνων σάς προσφέρει τη δυνατότητα να ενισχυθείτε πνευματικά, για να αντιμετωπίζετε τις καθημερινές προκλήσεις ενός ολοένα και πιο δύσκολου κόσμου, μιας ταραγμένης εποχής». 

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος χαρακτήρισε τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής πολύτιμο κόσμημα για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ενώ ευχαρίστησε εγκάρδια τους δασκάλους που ηγούνται των παραρτημάτων της Σχολής στη Βικτώρια, καθώς και όλους τους σπουδαστές που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και αγάπη τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας. Τους παρακάλεσε, δε, να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το θεάρεστο έργο που επιτελούν, θα εμπνεύσει και θα προσελκύσει πολλούς άλλους σε αυτό το όμορφο ταξίδι ενεργού συμμετοχής στην Ορθόδοξη Λατρεία. 

Στο τέλος της συγκινητικής ομιλίας του Αρχιεπισκόπου, ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Πολιτεία της Βικτώριας, Στυλιανός Ανδρέου, του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο και του μετέφερε τις ευχαριστίες όλων για την καθοδήγηση, την υποστήριξη και την πατρική μέριμνά του για τη Σχολή. 

Σημειώνεται ότι προ της εκδηλώσεως, στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο οποίος χειροθέτησε δύο αναγνώστες, τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Σπυρίδωνα Ζάρκο. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος