Στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο ο Σάββας Αναστασιάδης

Στην μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν αλλά και στις υπόλοιπες επετειακές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνουν οι ομογενείς της Νέας Υόρκης για την Ελληνική Ανεξαρτησία και κορυφώνονται την Κυριακή, 5 Ιουνίου, θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος αναχώρησε χθες από την Αθήνα,  βρίσκεται στις ΗΠΑ μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Αμέσως μετά την άφιξή του θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην συγκέντρωση των πανομογενειακών οργανώσεων που πραγματοποιείται ενόψει της παρέλασης. Σημειώνεται ότι η φετινή επέτειος, στην οποία συμμετέχει και άγημα ευζώνων, συμπίπτει με τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής αλλά και τα 100 χρόνια της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA. 

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, την Παρασκευή 3 Ιουνίου ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, ενώ την ίδια ημέρα θα παρευρίσκεται  στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων που γίνεται με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο ιστορικό Bowling Green στο Μανχάταν. Το Σάββατο 4 Ιουνίου ο κ. Αναστασιάδης θα παραστεί στο Δείπνο των Τελεταρχών που διοργανώνει η ελληνική Ομογένεια, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Την ημέρα της παρέλασης, την Κυριακή 5 Ιουνίου το πρωί, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Στη συνέχεια, μαζί με τους τελετάρχες, Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές και στελέχη της Ομογένειας θα παρακολουθήσει την παρέλαση χιλιάδων εκπροσώπων ομογενειακών συλλόγων, ομοσπονδιών και κοινοτήτων, μαζί με το Άγημα των Ευζώνων, στην 5η Λεωφόρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους Ομογενειακών Συλλόγων. Σημειώνεται ότι μέχρι και την περασμένη Πέμπτη, είχαν δηλώσει συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις συλλογικά 90 Σύλλογοι και Κοινότητες, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τη συμμετοχή στο Δείπνο των Τελεταρχών. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με στοιχεία από το δελτίο τύπου,  Σάββας Αναστασιάδης)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος