Μελβούρνη: Αρχίζει το Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς

Ξεκινά  σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στη Μελβούρνη το Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς που διοργανώνουν η Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, ενώ τη φιλοξενία έχει αναλάβει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Στο συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Κέντρο της Μελβούρνης λαμβάνουν μέρος Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα, την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να δημιουργηθούν ευκαιρίες κοινών δράσεων και στενής συνεργασίας όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς.  Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο έφθασαν στην Μελβούρνη από την προηγουμένη, καθώς την Πέμπτη ορισμένοι από τους συνέδρους θα επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο Μελβούρνης όπου θα συζητήσουν θέματα συνεργασίας με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας και προεδρεύων του Συνεδρίου Δρ Μαρίνης Πυρπυρής στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», το πρόγραμμα φιλοξενεί παρουσιάσεις σχετικές με τις πρόσφατες έρευνες και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις σε όλους τους τομείς της Ιατρικής. Ειδικότερα, ανάμεσα στους κεντρικούς στόχους του Συνεδρίου είναι η διάδοση των ιδεών και του πνεύματος του Ιπποκράτη, και η σύνεση με τη δεοντολογία που συνδέεται με τον Ιπποκράτη και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ασκείται το ιατρικό επάγγελμα. 

Ακόμα, ο προβληματισμός θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη στρατηγικών ώστε να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες κοινών δράσεων και στενής συνεργασίας όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς. Στον συγκεκριμένο χώρο, αναζητούνται ήδη κοινές δράσεις σε προγράμματα ανταλλαγής μεταξύ φοιτητών Ιατρικής, προγράμματα ανταλλαγής για μεταπτυχιακές σπουδές ιατρικού προσωπικού, ανταλλαγή ερευνητικών εργασιών και ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων και των πανεπιστημίων εδώ στην Μελβούρνη.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα παρευρίσκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής, Δρ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών.

Οι εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου της Ελληνικής Ιατρικής Διασποράς 2022, το οποίο θα φιλοξενηθεί από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, με φιλανθρωπικό γκαλά, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την PRONIA και την Fronditha Care

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή NeosKosmos)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος