Στέφανος Κασσελάκης στον Νέο Κόσμο: «Στο Ελληνικό Όνειρο που πρεσβεύω, οι ομογενείς έχουν κεντρική θέση»

Το όραμά του για τον Ελληνισμό της διασποράς ανέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος».

Στην συνέντευξή του ο κ. Κασσελάκης υπογραμμίζει πως «οι ομογενείς πρέπει να αποτελούν κομμάτι μιας συνολικής στρατηγικής για την οικονομική, κοινωνική, γεωπολιτική και πολιτιστική αναγέννηση της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «αποφασιστική ενίσχυση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών διαδικασιών της ομογένειας» από μια μελλοντική κυβέρνηση της παράταξής του.

Τονίζει ακόμα πως ως παιδί της ομογένειας θέλει να τους αφουγκράζεται και να τους εκφράζει υπεύθυνα και υπογραμμίζει: «Θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες της διασποράς και μετά τις Ευρωεκλογές και η Αυστραλία θα μπει με την πρώτη ευκαιρία στο πρόγραμμα»!

Και καταλήγει λέγοντας:

«Ως παιδί της ομογένειας, δεσμεύομαι στους συμπατριώτες μας της Αυστραλίας ότι η δική μας κυβέρνηση θα σκύψει στα προβλήματά τους, απλοποιώντας και ψηφιοποιώντας διαδικασίες, διορθώνοντας αδικίες και ενισχύοντας αποφασιστικά την παιδεία των Ελλήνων της διασποράς. Και φυσικά, θα ψηφίσει στη Βουλή τη θεσμοθέτηση εκλογικών περιφερειών εξωτερικού, ώστε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της διασποράς να πάψουν να είναι ψηφοφόροι δεύτερης κατηγορίας και να εκλέγουν επιτέλους τους δικούς τους βουλευτές. Σας το είπα ήδη: Στο Ελληνικό Όνειρο που πρεσβεύω, οι ομογενείς έχουν κεντρική θέση».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον “Νέο Κόσμο”:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος