Στα γαλανόλευκα το κτίριο της ConEdison της Union Square για την 25η Μαρτίου

Με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα φωτιστεί το βράδυ της 25ης Μαρτίου ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης της Νέας Υόρκης, το κτίριο της ConEdison της Union Square, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου αλλά και την 201 επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την φωταγώγηση του κτιρίου με τα ελληνικά χρώματα, σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», διοργάνωσαν οι ομογενείς Στέλιος Στρουμπάκης και Νίκος Καραμπάσης, από τους οποίους ο πρώτος είναι πρώην επιστημονικός σύμβουλος της εταιρείας και ο δεύτερος ενεργό στέλεχος. 

Όπως ανέφερε ο κ. Στρουμπάκης στο ΕΚ, η ιδέα προέκυψε καθώς έβλεπαν επί σειρά ετών το συγκεκριμένο κτίριο να φωταγωγείται με τα χρώματα κάποιων εθνοτικών ομάδων, όπως των Ιρλανδών και των Ιταλών. Με αυτό το σκεπτικό, οι δύο ομογενείς ζήτησαν και έλαβαν τις απαραίτητες άδειες και έτσι τα φώτα του 27όροφου κτιρίου το βράδυ της 25ης Μαρτίου θα έχουν τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, όπως και άλλα κτίρια στην Νέα Υόρκη. 

Ο κ. Στρουμπάκης, πάντως, ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κτίριο αυτό θα φωταγωγηθεί στα γαλανόλευκα, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι, όμως δεν έγινε ευρύτερα γνωστό, λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Το κτίριο της ConEdison βρίσκεται στην συμβολή της 14ης Οδού και Ιρβιν Πλέις και θεωρείται ιστορικό για την περιοχή, καθώς στέγαζε την περίφημη Οπερα στις αρχές του 1930. Αργότερα, η χρήση του άλλαξε καθώς αξιοποιήθηκε αρχικά από μια εταιρεία τηλεφωνίας και κατόπιν πέρασε υπό την εκμετάλλευση της ConEdison. 

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος