Στα γαλανόλευκα η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης

O Ελληνισμός της Νέας Υόρκης τίμησε την Κυριακή 14 Απριλίου, την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με την καθιερωμένη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο. Της παρέλασης ηγήθηκαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Στα γαλανόλευκα η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης
Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ«/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Είχε προηγηθεί το πρωί η καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και παρουσία, μεταξύ άλλων, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, των βουλευτών Φίλιππου Φόρτωμα, Νίνας Κασιμάτη, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, Μιλένας Αποστολάκη, της πρέσβειρας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον  Αικατερίνης Νασίκα, του γενικού προξένου της Νέας Υόρκης Ντίνου Κωνσταντίνου και του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Αυτιά.

Στα γαλανόλευκα η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης διαβάζει το «Πιστεύω» στα Αγγλικά. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ«/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Ο καιρός ήταν αίθριος γεγονός που δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία της παρέλασης.

Σημειώνεται, ότι το Σάββατο 13 Απριλίου, το βράδυ πραγματοποιήθηκε η “Δεξίωση των Τελεταρχών” που «σκιάστηκε» από την εσπευσμένη αναχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, λόγω των γεγονότων στο Ισραήλ ενώ στην τελετή έπαρσης της σημαίας, την Παρασκευή 12 Απριλίου, παρέστη για πρώτη φορά ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος