Σημαντικές επαφές του δημάρχου Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλου με την ομογένεια της Αυστραλίας σε Μελβούρνη και Αδελαϊδα

Στην Αδελαϊδα βρίσκεται σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Μελβούρνη προκειμένου να συμμετέχει στη γιορτή ονοματοδοσίας της οδού Kalamata Place, την τελετή μνήμης για τη ναυμαχία του Ναβαρίνο και τη μεγάλη γιορτή της ομογενειακής παροικίας, το Antipodes Festival.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», ο δήμαρχος θα επισκεφτεί το Δημαρχείο της αδελφοποιημένης με την Καλαμάτας πόλης του West Torrens όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Michael Coxon καθώς με και τους ελληνικούς συλλόγους της Αδελαΐδας. Στη συνέχεια ο κ. Βασιλόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό, θα ακολουθήσει η παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες και, στη συνέχεια,  γεύμα.

Ακόμα, αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου και πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, ο δήμαρχος Καλαμάτας θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο αντιπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Παρασκευάς Σωτηρόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος έγινε την περασμένη Παρασκευή δεκτός από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκη, με τον οποίο συζήτησαν για την Καλαμάτα και τις επιλογές συνεργασίας με την πόλη της Μελβούρνης. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι πρόεδροι και μέλη των συλλόγων “Παπαφλέσσας” και Κοινωνία Καλαμάτας 23η Μαρτίου αλλά και ο Πίτερ Σωτηρόπουλος, μέλος του Μεσσηνιακού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας.

Την Παρασκευή, στο Κοινοβούλιο της Πολιτείας Βικτώριας, στη Μελβούρνη, παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του δημάρχου Καλαμάτας και έγιναν εκτενείς αναφορές για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων και των επιχειρήσεων. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Κοινοβουλίου της Πολιτείας και στη συνέχεια επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο, καθώς σε ελληνικές επιχειρήσεις σε μια από τις πιο ελληνικές περιοχές, το Oakleigh.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο προς τιμήν του δημάρχου Καλαμάτας, που παρατέθηκε από τους Συλλόγους της Ομογένειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκδήλωση μετέβησαν στην Μελβούρνη, αντιπροσωπείες Μεσσηνίων και Καλαματιανών από την Αδελαΐδα και το Σίδνεϊ

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη πηγή NeosKosmos )

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος