Σίδνεϋ: Τρεις ομογενείς ορκίζονται σήμερα υπουργοί

Οι Εργατικοί αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Μαρτίου στη Νέα Νότια Ουαλία και σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελληνικού Προγράμματος της Ραδιοφωνίας Sbs, η νέα κυβέρνηση θα έχει – για πρώτη φορά στα χρονικά της πολιτείας – ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο. Συνολικά οι υπουργοί είναι 22, και ο νέος πρωθυπουργός της ΝΝΟ Chris Minns έχει συμπεριλάβει 11 γυναίκες και 11 άνδρες.

Ανάμεσα στις γυναίκες είναι η βουλευτής της έδρας Canterbury, Σοφία Κώτση και η ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Courtney Houssos.

Η κυρία Κώτση αναλαμβάνει τα υπουργεία Εργασιακών Σχέσεων Υγείας και Ασφάλειας στον χώρο εργασίας (Work Health and Safety). Η κυρία Houssos θα είναι υπουργός Οικονομικών (Finance) και Φυσικών Πόρων.

Θέση στην κυβέρνηση έχει και ο Ελληνοαυστραλός βουλευτής της έδρας Rockdale, Steve Kamper (Σταύρος Καμπερογιάννης). Θα έχει τέσσερα υπουργικά χαρτοφυλάκια: Αθλητισμού, Μικρών Επιχειρήσεων, Crown Land (Δημόσιας Γης) και Δημόσιας Περιουσίας (State Properties) και του Πολυπολιτισμού.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου.

Πηγή: Sbs.com.au

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος