Σίδνεϋ: Εγκαινιάζεται την Κυριακή 27 Μαρτίου η έκθεση “Ήρωες από μέταλλο”

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, η συλλογή γλυπτών καλλιτεχνημάτων με τίτλο «Ήρωες από Μέταλλο», του διεθνούς φήμης γλύπτη Νίκου Φλώρου.

Ο καταξιωμένος εικαστικός Νίκος Φλώρος, έχει εκθέσει σε όλο τον κόσμο και τα γλυπτά του βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσεία παγκοσμίως καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα για τα έργα του ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ως βάση τη Νέα Υόρκη.

Οι «Ήρωες από Μέταλλο», είναι αποτέλεσμα πολυετούς εργασίας και στοχοπροσήλωσης του καλλιτέχνη. Πρόκειται για μια ιδέα που συνέλαβε τέσσερα χρόνια πριν, και έλαβε σάρκα και οστά τη χρονιά ορόσημο στην ιστορία της Ελλάδας. Εργαζόμενος σκληρά για τη δημιουργία των εν λόγω έργων, ο ίδιος δηλώνει ότι τον προβλημάτισαν αρκετά. Διότι οι προσωπικότητες τις οποίες απεικονίζουν είναι υπαρκτές, έχουν ηρωική υπόσταση, και με το πέρασμα των αιώνων μετεξελίσσονται σε Ιδέες.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη έκθεση που θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, ο γλύπτης κ. Νίκος Φλώρος μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος.

Σίδνεϋ: Εγκαινιάζεται την Κυριακή 27 Μαρτίου η έκθεση “Ήρωες από μέταλλο”Όπως ανέφερε, «η έκθεση αυτή είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες που έχω κάνει που ήταν αφιερωμένες σε συγκεκριμένες προσωπικότητες όπως της Μαρίας Κάλλας, της Γκρέις Κέλι. Είναι μία έκθεση με συμβολισμό. Μεταφέρει το μήνυμα της Ελλάδας, το μήνυμα της Ελευθερίας που είναι επίκαιρο όσο ποτέ

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα έργα εκτίθεται και η Ελληνική σημαία, αλλά και το μοναδικό σε τεχνοτροπία πορτραίτο της Βασίλισσας Ελισάβετ II που εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό.

Όλα τα έργα του Νίκου Φλώρου είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο από κουτάκια αναψυκτικών, με μία τεχνική που έχει πατεντάρει ο ίδιος και είναι μοναδική.

«Δεν προσπάθησα να κάνω μια αντιγραφή των ηρώων του ΄21 αλλά προσπάθησα να τους προσεγγίσω μέσα από την αίσθηση, μετά από έναν αγώνα μετά από μία μάχη, να βρω κάποιες ρωγμές μέσα στο βλέμμα τους, που περνάει το μήνυμα του Αγώνα και της Ελευθερίας» τόνισε ο καταξιωμένος γλύπτης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την έκθεση «Ήρωες από μέταλλο» θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Σκοτ Μόρισον μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Ο κ. Φλώρος αποκάλυψε στη «Φωνή της Ελλάδας» ότι η επόμενη έκθεσή του θα είναι αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της και θα παρουσιαστεί το 2023 στην Όπερα του Σίδνεϋ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος