Σίδνεϊ: Εκδήλωση αφιερωμένη στον Πόντο και την Κρήτη

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, σε συνεργασία με την Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενητέας»και τηνΚρητική Αδελφότητα Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας,διοργανώνουν εκδήλωση, αφιερωμένη σε δύο εμβληματικές όψεις του νεοελληνικού πολιτισμού, τον Πόντο και την Κρήτη.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο επίτιμος επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ, Δρ Άλφρεντ Βίνσεντ, ο οποίος θα αναλύσει το ιστορικό πλαίσιο το οποίο διαμόρφωσε την ιδιαίτερη παράδοση των δύο αυτών ακριτικών κοινωνιών, με έμφαση στις ομοιότητες και τα «σημεία συνάντησής» τους, γλωσσικά, πολιτισμικά, μουσικολογικά.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά με υποτιτλισμό στα αγγλικά και θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακής μουσικής, κατά την οποία θα αναδειχθούν τα κοινά στοιχεία των δύο παραδόσεων, σε αυτή την ιδιαίτερη συνάντηση Κρήτης και Πόντου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 έως 17:00, στο Cyprus Community Club of NSW, Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο ομιλητής

Ο Δρ Alfred Vincent δίδαξε επί 25 έτη στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ, με αντικείμενο τις Νεότερες Ελληνικές Σπουδές.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ιστορία, κοινωνία, γλώσσα και λογοτεχνία της Κρήτης την περίοδο της Βενετοκρατίας (1211-1669), την εξέλιξη της κωμωδίας στην Ευρώπη τον 16ο και 17ο αιώνα, την ελληνική μουσική και τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη. Μετά τη συνταξιοδότησή του συνεχίζει να ερευνά κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα του ελληνικού κόσμου.

Πηγή: pontosnews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος