Σεμινάριο παραδοσιακών χορών στο Ζάππειο Εκπαιδευτήριο Κωνσταντινούπολης

Η παράδοση και ο παραδοσιακός χορός ήταν το θέμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου, με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου, που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Εκπαιδευτήριο Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους μαθητές των ομογενειακών σχολείων.

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών στο Ζάππειο Εκπαιδευτήριο Κωνσταντινούπολης

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Δημήτρη Γουλιμάρη της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και περιελάμβανε θεωρητικό μέρος για τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα και τους παραδοσιακούς χορούς και βιωματικό εργαστήριο με την παρουσίαση βασικών παραδοσιακών χορών. Επίσης, στους μαθητές παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικές παραδοσιακές φορεσιές από την Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία.

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών στο Ζάππειο Εκπαιδευτήριο Κωνσταντινούπολης

Το σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν με επιτυχία όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, είχε στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά την πλούσια ομορφιά και την τέχνη των παραδοσιακών χορών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για την προσφορά του στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό ο κ Γουλιμάρης τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα από τις διευθύντριες του Ζαππείου Εκπαιδευτηρίου, Ρίκα Μπέκαρ Παντελάρα και Εύα Κανάρη, καθώς και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ευδοκία Σαμουηλίδου που διοργάνωσε το σεμινάριο.

Ο καθηγητής Δημήτρης Γουλιμάρης είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρώμενων, Χορός” της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. και υπεύθυνος της μεταπτυχιακής ειδίκευσης “Σπουδές στο Χορό”, είναι μέλος πολιτιστικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παράδοσης και του χορού και έχει διδάξει τον παραδοσιακό χορό σε πολλές χώρες στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος