Σεμινάριο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Σεμινάριο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων θα φιλοξενήσει την Πέμπτη, 18 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ., το Ελληνικό Κέντρο, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο  γνωστός δικηγόρος, ποιητής και πεζογράφος, Κωνσταντίνος Καλυμνιού, ο οποίος θα παρουσιάσει μια διάλεξη αποτίοντας φόρο τιμής στις γενναίες και ηρωικές γυναίκες του Πόντου.

Κατά τη διάλεξή του, ο κ. Καλυμνιού θα ρίξει φως σε μερικές από τις πιο αξιόλογες γυναίκες του ελληνισμού. Οι αφανείς ηρωίδες του Πόντου έχουν σημαντική συνεισφορά στον ελληνικό πολιτισμό και κοινωνία και η διάλεξη έχει στόχο να τους δώσει την αναγνώριση που τους αξίζει.

Ο Κωνσταντίνος Καλυμνιού έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές στα ελληνικά και έχει μεταφράσει τα έργα πολλών ντόπιων Ελλήνων συγγραφέων στα αγγλικά. Έχει, επίσης, μεταφράσει διηγήματα του Παπαδιαμάντη στην κριτική ανθολογία “The Boundless Garden. Selected Short Stories”. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, “Simela and the Magic Kemenche”, είναι επίσης το πρώτο δίγλωσσο παιδικό βιβλίο του.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον ομιλητή μετά τη διάλεξη.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος