“Θεοφάνια 2022” Η παράδοση συνεχίζεται στο “ελληνικό χωριό” Τάρπον Σπρινγκς

Χιλιάδες ομογενείς της Φλόριντα αλλά και από άλλες πόλεις της Αμερικής ετοιμάζεται να υποδεχτεί το «ελληνικό χωριό» Τάρπον Σπρινγκς, στην περιοχή της Τάμπα, αύριο, Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής των Θεοφανίων, για τη τελετή του Αγιασμού των Υδάτων που θεωρείται η μεγαλύτερη στο δυτικό ημισφαίριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας της Ν. Υόρκης, «Εθνικός Κήρυκας», μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας, φέτος η τελετή θα πραγματοποιηθεί κανονικά στον κόλπο Σπρινγκ Μπάγιου και τον Τίμιο Σταυρό θα ρίξει στη θάλασσα ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ενώ θα παρευρίσκεται και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κύριος εορτασμός των Θεοφανίων αρχίζει το πρωί της Πέμπτης με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια, στη μια το μεσημέρι, στο γειτονικό Σπρινγκ Μπάγιου, πραγματοποιείται η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.
Φέτος, 68 νέοι ομογενείς έχουν δηλώσει συμμετοχή για να πιάσουν τον λευκό ξύλινο Σταυρό και να λάβουν στη συνέχεια την ευλογία του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου. Την ίδια ώρα που θα πέσει ο σταυρός στη θάλασσα μια νεαρή16χρονη που η οικογένειά της συνδέεται στενά με την ιστορία της περιοχής, θα αφήσει ένα περιστέρι να πετάξει στον ουρανό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά φέτος, οι εορτασμοί των Θεοφανίων θα συμπληρωθούν με μια διάλεξη που θα δώσει το βράδυ της Πέμπτης ο ιερέας και θεολογικός σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ Ιωάννης Χρυσαυγής, με θέμα «Στη Γη, όπως στον Παράδεισο: Πνευματικές ρίζες της οικολογικής κρίσης».

Στο περιθώριο των εορτασμών για τα Θεοφάνια, την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη φάση-ολοκλήρωση της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με το Τάρπον Σπρινγκς, η οποία σηματοδοτεί την κοινή πρόθεσή τους να ενισχύσουν τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς. Για το λόγο αυτό, τον δήμαρχο Χανίων που βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα στο Φλόριντα, συνοδεύουν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου, Ελένη Ζερβουδάκη, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης, και η επιστημονική συνεργάτιδα σε θέματα αδελφοποιήσεων και διεθνών σχέσεων, Άννα Κουβαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση της αδελφοποίησης, πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 σε μια συμβολική τελετή στο Φρούριο Φιρκά, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, όπου οι δήμαρχοι Χανίων και Τάρπον Σπρινγκς, Παναγιώτης Σημανδηράκης και Χρυσόστομος Αλαχούζος αντίστοιχα, υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη – Με πληροφορίες από τον Εθνικό Κήρυκα και το Δήμο Χανίων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος