“Στις εθνικές οδούς” η νέα ποιητική συλλογή του βραβευμένου Θοδωρή Ρακόπουλου από το Όσλο

Η “Φωνή της Ελλάδας” φιλοξένησε σήμερα Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, στην εκπομπή “Κουβέντες Μακρινές” τον βραβευμένο λογοτέχνη και καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, Θοδωρή Ρακόπουλο.

Ένας σύγχρονος “Οδυσσέας” απαντάει στις ερωτήσεις της Νατάσας Βησσαρίωνος και του Γιάννη-Στέλιου Τζιρβελάκη με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο “Στις Εθνικές Οδούς”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νεφέλη”, για την ποίηση, την σάτιρα και το έργο ενός ποιητή. Ποιες αξίες πρεσβεύουν την ποιητική πραγματικότητα και πως τις προσεγγίζει ο καλεσμένος; Ποιο είναι το βεληνεκές της ποίησης στον σύγχρονο κόσμο, πως αλλάζει και πως προσαρμόζεται με τα σύγχρονα ψηφιακά δεδομένα; Ο Δρ. Ρακόπουλος απαντά, παραθέτοντας τις δικές του απόψεις για τον περίεργο, αλλά συνάμα γοητευτικό αυτόν κόσμο της λογοτεχνικής δημιουργίας, για τις εμπνεύσεις, τον αυτοσκοπό και την συζήτηση που μπορεί να ανοίξει ένα ποίημα, ενώ στην εκπομπή παρουσιάζονται και κάποια αντιπροσωπευτικά ποιήματα από την τελευταία του συλλογή “Στις Εθνικές Οδούς” που κυκλοφόρησε οκτώ χρόνια μετά τη “Νυχτερίδα στην τσέπη”.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ο Θοδωρής Ρακόπουλος γεννήθηκε το 1981 στο Αμύνταιο. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης και μία συλλογή διηγημάτων. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες. Διατηρεί το ιστολόγιο Η Αφρική με οποιοδήποτε άλλο όνομα. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος