“Mixology” ο νέος προσωπικός δίσκος της Κατερίνας Φωτεινάκη

Η μουσικός και ερμηνεύτρια Κατερίνα Φωτεινάκη, που ζει στο Παρίσι, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, στη «Φωνή της Ελλάδας», το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τους Έλληνες του εξωτερικού με αφορμή τη νέα της προσωπική δουλειά.

Όπως ανέφερε, το “Mixology” που θα κυκλοφορήσει επίσημα τον Σεπτέμβριο, είναι μία μίξη διάφορων υλικών που προκύπτει από μια βαθιά ανάγκη έκφρασης και φιλοδοξεί να επικοινωνήσει κάποιες αισθήσεις, ανεξαρτήτως γλώσσας, στυλ, ενορχήστρωσης, να ξυπνήσει μνήμες, να ενεργοποιήσει τη φαντασία.
Στο «Mixology» το πανκ συναντά το ρεμπέτικο, η Barbara την Peggy Lee, ένα μοτέτο του 13ου αιώνα τα ηπειρώτικα τραγούδια, ο Χατζιδάκις τον T.S. Elliot.

“Mixology” ο νέος προσωπικός δίσκος της Κατερίνας Φωτεινάκη

Η Κατερίνα Φωτεινάκη, μίλησε ακόμη για τη ζωή της στο Παρίσι, για τη ζωή των καλλιτεχνών στη Γαλλία σε σχέση με την Αθήνα, για την επίδραση της πανδημίας στο συναισθηματικό και επαγγελματικό τομέα. «Είναι ένα πολύ μοναχικό cd. Λόγω της πανδημίας τα περισσότερα όργανα παίζω εγώ με εξαίρεση κάποια που έπαιξε η Εύη Φιλίππου. Υπήρξαν ακόμη δύο συμμετοχές μουσικών του Gaspar Claus και του Ninon Valder ενώ με συμβούλεψε σε πολλά η μουσικολόγος Θεοδώρα Ψυχογιού. Ο Ορέστης Πλακίδης από την Ελλάδα ανέλαβε την παραγωγή».

Η Κατερίνα Φωτεινάκη γεννήθηκε το 1979 και σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μελέτησε φωνητική στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά και μουσική στο Conservatoire de Gennevilliers.

Στην Ελλάδα, διακρίθηκε για τη μουσική της δραστηριότητα από διάφορους φορείς, με σημαντικότερο την Ορχήστρα των Χρωμάτων (Βραβείο σύνθεσης παιδικού τραγουδιού, 2004).

Από το 2006 ζει στο Παρίσι ύστερα από πρόταση για συνεργασία της Angelique Ionatos, με την οποία έχει κάνει δύο δίσκους και πάνω από 200 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη.

Το 2011 κέρδισε το πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης Τραγουδιού (Ελληνικό Σχέδιο – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

Ο προσωπικός της δίσκος ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ (Accords Croises – Harmonia Mundi), όπου έχει ντύσει μουσικά στίχους των Οδυσσέα Ελύτη, Κωστή Παλαμά, Διονυσίου Σολωμού κ.α. επιλέχθηκε από την εφημερίδα «Le Monde» ως ένας από τους 5 καλύτερους για το 2014 και κέρδισε τη διάκριση “fff” από το μουσικό περιοδικό Telerama. Με το ρεπερτόριο αυτό, παρουσιάστηκε ζωντανά σε κάποια από τα μεγαλύτερα θέατρα του Παρισιού (Théâtre du Châtelet, Alhambra, Européen), στη γαλλική επαρχία, και εκτός Γαλλίας (Μαρόκο, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο).

Το 2018 συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Αβινιόν (Chene Noir)με την παράσταση «Alexis Zorbas» του Eric Bouvron για την οποία έχει συνθέσει τη μουσική και έπαιζε σόλο επί σκηνής. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τη μουσικό Εύη Φιλίππου, που έχει έδρα το Βερολίνο και το ντουέτο τους ffduet με το οποίο έχουν δώσει συναυλίες σε Γαλλία, Βελγιο, Γερµανία, Ελβετία και Ελλάδα.

Μικρή γεύση από το cd “Mixology” της Κατερίνας Φωτεινάκη μπορείτε να πάρετε εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος