“Her Voice”: Ιστορίες μετανάστευσης και ρατσισμού από μία Ελληνίδα της Αυστραλίας

Δεκάδες αφηγήσεις από Αυστραλές ελληνικής και μη ελληνικής καταγωγής περιλαμβάνονται στο βιβλίο της ομογενούς Βαρβάρας Αθανασίου-Ιωάννου με τίτλο “Her Voice: Greek Women and Their Friends” που μόλις κυκλοφόρησε στην Αυστραλία.

Οι ιστορίες μπορεί να μην είναι σκληρές και γραφικές, ωστόσο οι κυρίες αυτές μοιράζονται πολλά με τον αναγνώστη και την αναγνώστρια.

H ομογενής Βαρβάρα Αθανασίου-Ιωάννου έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως και σε μεγάλες επιχειρήσεις σε τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Είναι ιδρύτρια της οργάνωσης Food For Thought Network που προάγει και αναδεικνύει γυναίκες επαγγελματίες σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Η συγγραφέας επέλεξε 41 προσωπικότητες για να μιλήσουν στο βιβλίο της, γυναίκες ελληνικής καταγωγής αλλά και γυναίκες από οικογένειες μεταναστών και Αβορίγινων οικογενειών.

Σύμφωνα με τις εξομολογήσεις των γυναικών στο βιβλίο της κ. Αθανασίου-Ιωάννου, βίωσαν έναν κοινωνικό ρατσισμό και μια σειρά διακρίσεων στον επαγγελματικό τομέα. Οι ιστορίες έκαναν πιο δυνατές τις γυναίκες αυτές και μπορούν ενδεχομένως να αποτελέσουν πρότυπο για τις γυναίκες της 3ης γενιάς.

Πηγή: sbs.greek

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος