“Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης” Έκθεση φωτογραφίας του Κ. Πίττα στην Πράγα

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” φιλοξενήθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Πίττας με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας “Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης” που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στη γκαλερί Jakubska, στην Πράγα.

Πρόκειται για στιγμιότυπα που εστιάζουν στον Άνθρωπο και απαθανάτισε ο κ. Πίττας, ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, σε 17 χώρες από το 1985 έως και το 1989, με ένα αυτοκίνητο Pony. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν εικόνες της Ευρώπης την περίοδο του ψυχρού πολέμου, εικόνες μιας ηπείρου που αλλάζει. Όπως ανέφερε ο κ. Πίττας στη Νατάσα Βησσαρίωνος και στον Γιάννη Στέλιο Τζιρβελάκη, τράβηξε συνολικά με μια μικρή φωτογραφική κάμερα, 30.000 φωτογραφίες τις οποίες “έθαψε” σε ένα μπαούλο το 1989, με την πτώση του τείχους του Βερολίνου, γεγονός που αποτέλεσε και την τελευταία φωτογραφία αυτού του “τρελού ονείρου ενός εφήβου“.

Το 2014 ανακαλύπτει τυχαία σε μια αποθήκη τις παλιές του εικόνες, ένιωσε ότι όλο αυτό το υλικό “δεν του ανήκει” και την επόμενη χρονιά εκδίδει ένα βιβλίο με αυτές, τις “Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης”, που το φθινόπωρο του 2016 απετέλεσαν το υλικό της μεγάλης ομότιτλης έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη.

Σήμερα, μέρος αυτών των φωτογραφιών ταξιδεύουν στην Πράγα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2022.

Ακούστε τη συνέντευξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος