“Αρχαίοι Έλληνες: Αθλητές, Πολεμιστές και Ήρωες”- Μία σημαντική έκθεση στην Καμπέρα

Εγκαινιάστηκε στο Εθνικό Μουσείο της Καμπέρας η Έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Εκθεμάτων με τίτλο «Ancient Greeks: Athletes, Warriors and Heroes» («Αρχαίοι Έλληνες: Αθλητές, Πολεμιστές και Ήρωες»).

Η μοναδική αυτή Έκθεση, που θα διαρκέσει έως το Μάιο του 2022, σκοπό έχει να αναδείξει το αγωνιστικό πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας. Τη βραδιά των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Dr Matthew Trinca, διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Καμπέρας, η Tara Cheyne, υφυπουργός Παιδείας της Περιοχής Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (ACT), η Dr Lily Withycombe, επιμελήτρια της έκθεσης, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας και Εκκλησίας της Καμπέρας, Γιάννης Λουκαδέλλης.

«Αν δεν μπορείτε εσείς να πάτε στην Ελλάδα, φέρνουμε εμείς την Αρχαία Ελλάδα σε σας» δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Dr. Trinca στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» και συμπλήρωσε: «Η έκθεση αποτελεί μια γιορτή της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού εστιάζοντας στην ευγενή άμιλλα και φωτίζοντας διάφορες πλευρές της ζωής στην αρχαία Ελλάδα όπως η παιδική ηλικία, ο αθλητισμός, οι ήρωες, η μεταθανάτια ζωή, το θέατρο και η μουσική».

Σημειώνεται ότι στον κατάλογο της έκθεσης περιέχονται 170 εκθέματα τα οποία ανακαλύφθηκαν σε αρχαίες ελληνικές πόλεις και αποικίες και είναι ενδεικτικά της εμβληματικής παρουσίας των αρχαίων Ελλήνων. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εθνικού Μουσείου Αυστραλίας, του Μουσείου Δυτικής Αυστραλίας, του Πολεμικού Μουσείου Auckland και του Βρετανικού Μουσείου.

“Αρχαίοι Έλληνες: Αθλητές, Πολεμιστές και Ήρωες”- Μία σημαντική έκθεση στην Καμπέρα
Άγαλμα της Νίκης, μάρμαρο, περίπου το 100 π.Χ., βρέθηκε στην Αλικαρνασσό – Βρετανικό Μουσείο

Ο κ. Γιάννης Λουκαδέλλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Καμπέρας συνέδεσε στην ομιλία του τις δυναμικές φιγούρες της δικής του «μητριαρχικής» οικογένειας -της μητέρας του και της γιαγιάς του- με τη φτερωτή θεά Νίκη, ένα έργο συνδεδεμένο ακόμη και σήμερα με τον αθλητισμό.

«Αυτή η έκθεση έφερε τόσες πολλές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία και είμαι σίγουρος ότι πολλοί Ελληνοαυστραλοί θα ένιωσαν το ίδιο» σχολίασε ο κ. Λουκαδέλλης.

Η έκθεση Ancient Greeks: Athletes, Warriors and Heroes” θα βρίσκεται στο National Museum of Canberra έως την 1η Μαϊου 2022.
Δείτε το trailer της έκθεσης εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.nma.gov.au/exhibitions/ancient-greeks
Πηγή: εφημερίδα “Νέος Κόσμος”/Εθνικό Μουσείο Αυστραλίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος