Πρόγραμμα επιμόρφωσης Ελληνοαμερικανών δασκάλων στην Κύπρο

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), διοργανώνει από τις 9 μέχρι τις 19 Ιουλίου 2024, πρόγραμμα επιμόρφωσης για ομογενείς δασκάλους από τα κοινοτικά σχολεία της Αρχιεπισκοπής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην ομάδα συμμετέχουν 13 ομογενείς εκπαιδευτικοί. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί προσφορά του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στον ελληνισμό της διασποράς, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Βασικός στόχος του προγράμματος, σημειώνεται, είναι να βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν με συστηματικό τρόπο στους κανόνες λειτουργίας της ελληνικής γλώσσας και να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης ή ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων συμπληρώνεται με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες βιωματική γνώση και εμπειρία από το νησί.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, 9 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας των ομογενών εκπαιδευτικών με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, Αθηνά Μιχαηλίδου. Η υπουργός, αφού καλωσόρισε τους ομογενείς εκπαιδευτικούς, τόνισε πως η κυπριακή πολιτεία και ιδιαίτερα το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, προσφέρει εκτός από το εν λόγω Πρόγραμμα, προγράμματα επιμόρφωσης για τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και για εκπαιδευτικούς από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Εύξεινου Πόντου, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών και του ενδιαφέροντος για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των ομογενών εκπαιδευτικών και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, όπως και με την Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Πηγή: anamniseis.net

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος