Προχωρεί η αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με το Φορντ Λόντερντειλ

Στην αδελφοποίησή τους προχωρούν οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Φορντ Λόντερντειλ των ΗΠΑ, με στόχο την οικοδόμηση σημαντικών οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών με βάση τα κοινά τους συμφέροντα ως πόλεις διεθνών λιμένων.  

Οι δύο δήμοι εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν σε ένα ευρύ φάσμα κοινών τομέων, στους οποίους και έχουν σημαντική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, παρόμοιοι τομείς είναι οι εκθέσεις και τα συνέδρια, τα φεστιβάλ κινηματογράφου, οι ναυτιλιακές υπηρεσίες εφοδιαστικής και ο τουρισμός. Περαιτέρω, η σχετική συμφωνία προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών στους τομείς του πολιτισμού και της τέχνης, την ακαδημαϊκή κοινότητα και επαγγελματική εκπαίδευση, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τις  μεταφορές, κλπ.

Επιπροσθέτως, η Θεσσαλονίκη και το Φορτ Λόρεντειλ θα συνεργαστούν σε αμοιβαία επωφελή έργα, διευρύνοντας τη συνεργασία και  σε ιδιωτικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη είναι αδελφοποιημένη πόλη με το Σαν Φρανσίσκο και το Χάρτφορντ στις ΗΠΑ, ενώ στο Φορντ Λόντερντειλ υπάρχει σημαντική ελληνική παρουσία με την ορθόδοξη ενορία του Αγίου Δημητρίου, πολυάριθμα ελληνικά εστιατόρια και το ελληνικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου. 

Σκοπός της αδελφοποίησης,  είναι μεταξύ άλλων η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους μέσω της ανάπτυξης, αλλά και η ανάπτυξη σε ποικίλους τομείς από κοινού, ώστε να βελτιώσουν το κύρος τους στη διεθνή σκηνή.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Tornosnews)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος