Περισσότερα από 1600 άτομα στην 55η εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Η Paulaner γέμισε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, ασφυκτικά. Μέχρι και τραπέζια στο διάδρομο έπρεπε να τοποθετήσουν οι διοργανωτές για να ικανοποιήσουν την μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων στην 55η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “Δορυφόρος Μονάχου”, περισσότερα από 1.600 άτομα βρέθηκαν στην αίθουσα και αρκετά δεν μπόρεσαν να μπουν καθώς για λόγους ασφαλείας δεν επιτρεπόταν να βρίσκονται μέσα στο χώρο.

Ο επικεφαλής της ενημερωτικής ομογενειακής ιστοσελίδας “Δορυφόρος” κ. Κώστας Τάτσης φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για την εντυπωσιακή εισροή ομογενών στην καθιερωμένη χοροεσπερίδα των Ποντίων του Μονάχου, που όπως ανέφερε ήταν όχι μόνο επιτυχημένη αλλά και πολύ καλά οργανωμένη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η εκδήλωση αυτή απάντησε στο ερώτημα που είχε δημιουργήσει ο κορωνοϊός “Αν θα συμμετέχουν και πάλι οι Έλληνες του εξωτερικού στις ομογενειακές δράσεις μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων… και η προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει ότι κάποιες εκδηλώσεις παραμένουν δημοφιλείς για τους Έλληνες και αποτελούν συνήθεια. Το θέμα είναι κατά πόσο ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ουσιαστικά στους ομογενειακούς συλλόγους και όχι μόνο να πηγαίνουν σε μία εορταστική εκδήλωση…

Ο κ. Τάτσης, κάνοντας έναν απολογισμό, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο και στην ιστοσελίδα του, αναφέρθηκε ακόμη στις κυριότερες δράσεις των ομογενειακών φορέων τη χρονιά που πέρασε. Υπενθυμίζεται ότι περισσότερα από 21.000 ευρώ συγκέντρωσαν οι ομογενειακοί σύλλογοι της Βαυαρίας στη φιλανθρωπική εκδήλωση που έκαναν για 8η χρονιά. Τα χρήματα θα δοθούν σε δύο οργανισμούς στην Ελλάδα και έναν στη Γερμανία που παρέχουν φροντίδα και υπηρεσίες σε παιδιά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου.

Πηγές: Φωνή της Ελλάδας – Δορυφόρος Μονάχου

Ακούστε τη συνέντευξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος