Περιοδεία ΥΠΕΞ Ν. Δένδια σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής

Περιοδεία σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, ο κ. Δένδιας πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Βραζιλία, μετά από πολλές δεκαετίες, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Mauro Luiz Lecker Vieira. Επιπλέον, θα επισκεφθεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία της χώρας, όπου και θα συναντηθεί με κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους.

Την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Ουρουγουάη, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να γίνει δεκτός από την αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας Beatriz Argimon, ενώ θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του Francisco Bustillo Bonasso. Κατά την παραμονή του στην Ουρουγουάη, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» καθώς και τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, ο κ. Δένδιας, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Αργεντινή. Στο Μπουένος ‘Αιρες θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη και Έξαρχο Νοτίου Αμερικής κ.κ. Ιωσήφ και στη συνέχεια με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και ομογενειακών φορέων. Κατόπιν, θα γίνει δεκτός από την πρόεδρο της Βουλής Cecilia Moreau. Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Eduardo Félix Valdés και η πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής, Liliana Paponet. Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του Santiago Andrés Cafiero. Ο κ. Δένδιας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας Alberto Fernández.

Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Παραγουάη, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Julio Cesar Arriola. Κατόπιν, θα απευθύνει ομιλία στη Διπλωματική Ακαδημία της Παραγουάης με θέμα: «”Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στη γειτονιά της και πέραν αυτής: Η περίπτωση της Παραγουάης» (“Greece’s foreign policy in its neighborhood and beyond: Links with Latin America, the case of Paraguay”).

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο κ. Δένδιας θα βρίσκεται στον Παναμά, όπου και θα συναντηθεί αρχικά, με τον εκεί άμισθο πρόξενο της Ελλάδας και με μέλη της ελληνικής ομογενειακής και εκκλησιαστικής κοινότητάς.Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών του Παναμά Janaina Tewaney. Επιπλέον, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας, ενώ θα ξεναγηθεί και στο Μουσείο της Διώρυγας του Παναμά, από τον διευθυντή του μουσείου Νίκο Λιακόπουλο.

Την ίδια ημέρα θα ολοκληρωθεί και η περιοδεία του, με την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Τζαμάικα. Εκεί θα συναντηθεί με την ομόλογό του Kamina Johnson Smith, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με αξιωματούχους της Διεθνούς Αρχής των Θαλάσσιων Βυθών (International Seabed Authority).

Κατά την περιοδεία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στις ανωτέρω έξι χώρες, αναμένεται η υπογραφή με τους ομολόγους του Μνημονίων Κατανόησης διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος