Περιφέρεια Κρήτης και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τιμούν τις εκδηλώσεις στην Αυστραλία για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Με την παρουσία αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Αυστραλία οι εκδηλώσεις εορτασμού της 81ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης. 

Στην κρητική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», θα συμμετέχει η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, ενώ την αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας θα απαρτίζουν ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης και ο σμήναρχος Μιλτιάδης Μηλίτσης τους οποίους θα συνοδεύει ο στρατιωτικός ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα, συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας στην Αυστραλία περιλαμβάνει δράσεις και εκδηλώσεις στο Σύδνεϋ, στην Καμπέρα, στη Μελβούρνη και στο Ντάργουιν. Λόγω περιορισμένου  χρόνου, τις εκδηλώσεις στο Χόμπαρτ της Τασμάνιας θα παραστεί ο στρατιωτικός ακόλουθος του Γενικού Επιτελείου, Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθούν τελετές μνήμης για την 81η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης με καταθέσεις στεφάνων στο Martin Place του Σύδνεϋ, στο Μνημείο Μνήμης της Μελβούρνης, στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο της Καμπέρας και στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο της Μελβούρνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνουν επίσης τελετές, με φύτευση ελιάς στο Lamia Barracks στο Σύδνεϋ και στο Shepparton War Cenotaph στην Μελβούρνη, όπου θα γίνουν και αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας για να τιμηθούν οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των λαών Ελλάδας και Αυστραλίας.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Νέος Κόσμος», «Ορθοδοξία»)
  • Φωτογραφία: sbs.com.au/greek

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος