Παρουσίαση του βιβλίου «Το μόνο της ζωής τους ταξίδι» του Ηλία Μαγκλίνη στις Βρυξέλλες

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο διοργανώνει και φιλοξενεί την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ηλία Μαγκλίνη, «Το μόνο της ζωής τους ταξίδι», αναφερόμενου στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ηλία Μαγκλίνη «Το μόνο της ζωής τους ταξίδι» που αναφέρεται στη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει και φιλοξενεί η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο.  Η παρουσίαση πραγματοποιείται την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πρεσβείας και  σε συνεργασία με το ‘’Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών ΑΡΓΩ’’ και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η μεταφράστρια κα Ρίτα Κολαΐτη, ενώ θα προλογίσουν ο πρέσβης Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο Πρόεδρος του ‘’Δ.Β. ΑΡΓΩ’’ Σπύρος Παππάς, ενώ θα συμμετάσχει και ο Ομότιμος καθηγητής του ULB, Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης.

Το βιβλίο στηρίζεται στην ιστορία του Νίκου Μαγκλίνη, παππού του συγγραφέα, ο οποίος υπηρέτησε στη Μικρά Ασία. Έπειτα από έρευνα χρόνων, ο συγγραφέας εγγονός του προσπάθησε να ανασυνθέσει μια πορεία θανάτου μα και ονειροπόλησης, ταξιδεύοντας στη Σμύρνη, στο Αφιόν Καραχισάρ, στο Εσκί Σεχίρ, στην Προύσα. Ταξιδιωτικό οδοιπορικό, εξομολόγηση, ρεπορτάζ, ιστορική έρευνα και αναβίωση άλλων εποχών, το βιβλίο συνοδεύεται από αρχειακό και φωτογραφικό υλικό της περιόδου, το οποίο εμπλουτίζεται με φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος ο συγγραφέας σε ένα δικό του πέρασμα από τους ίδιους τόπους σχεδόν έναν αιώνα αργότερα.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Newsville)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος