Παρουσίαση του βιβλίου “Δρόμοι ζωής. Στα χνάρια του Νίκου Καζαντζάκη (1989-2019)”

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), στην οποία έχουν σημαντικότατη παρουσία προσωπικότητες και φορείς των Ελλήνων του Εξωτερικού, πραγματοποιεί το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Στασινάκη “Δρόμοι ζωής. Στα χνάρια του Νίκου Καζαντζάκη (1989-2019)”.

Το βιβλίο αναφέρεται στα 30 χρόνια περιπέτειας και δράσης του Γιώργου Στασινάκη,  στις πέντε ηπείρους για να κάνει γνωστές τις ποικίλες μορφές του τεράστιου έργου του Νίκου Καζαντζάκη

Από το 1989 έως το 2019 ο Γιώργος Στασινάκης, ως πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, μίλησε σε δεκάδες εκδηλώσεις σε πόλεις, συνοικίες, χωριά, σχολεία, πανεπιστήμια, πολιτιστικά, φιλοσοφικά και εκπαιδευτικά κέντρα σε 101 χώρες του κόσμου για τη ζωή, το έργο και την οικουμενική διάσταση της προσωπικότητας του μεγάλου Έλληνα στοχαστή.

Παρουσίαση του βιβλίου “Δρόμοι ζωής. Στα χνάρια του Νίκου Καζαντζάκη (1989-2019)”

Στο βιβλίο αναπολεί με συγκίνηση τις συναντήσεις με μελετητές και ομιλητές, εξαιρετικούς διανοούμενους, Έλληνες της Διασποράς,  φιλέλληνες και σημαντικούς καλλιτέχνες. Αναπολεί τις επισκέψεις σε μέρη σχεδόν έναν αιώνα μετά το πέρασμα του Καζαντζάκη από εκεί (Αλμάτι, Τασκένδη, Σαμαρκάνδη, Μπουχάρα, Ασκαμπάτ, Μπακού, Τιφλίδα, Ζυρίχη, Λουγκάνο, Σιγκαπούρη, Gottesgab-Bozi Dar, Kyoto, Νάξο, Στούπα, Λευκωσία, Λουμπλιάνα) και σε πολλές χώρες που για πρώτη φορά άκουγαν για τον μεγάλο Κρητικό (Ασία, Αφρική, Λατινική Αμερική).

Ομιλητές στην παρουσίαση θα είναι ο Σήφης Μιχελογιάννης, Νομικός πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της ΔΕΦΝΚ, ο Νίκος Χρυσός, Συγγραφέας, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της ΔΕΦΝΚ και η Κατερίνα Ζωγραφιστού, Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας- Μέλος της Συντονιστικής επιτροπής της ΔΕΦΝΚ.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλούνται να εκδηλώσουν με μήνυμα στο e-mail: secretary.siank.gr@gmail.com  για να λάβουν τους κωδικούς.

Πηγή: ΔΕΦΝΚ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος