Παρουσίαση βιβλίου: “Μνήμες από την Ελλάδα και την Αυστραλία” της Λίτσας Νικολοπούλου-Γκόγκα

Την περασμένη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έγινε η παρουσίαση του έργου της κ. Λίτσας Νικολοπούλου-Γκόγκα “Μνήμες από την Ελλάδα και την Αυστραλία” που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσµος Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Αυστραλίας (ΣΕΛΣΑ) και ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσµος Μελβούρνης (ΕΑΠΣ), όπως ενημερώνει με άρθρο της η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος της Μελβούρνης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η πρόεδρος του Συνδέσµου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας κ. Ρώµα Σιάχου, η πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσµου Μελβούρνης κ. Κάθυ Αλεξοπούλου, η Δρ κ. Κωνσταντίνα Ντούνη, ιστορικός πολιτισµού, µέλος της Εκπαιδευτικής Ακαδηµίας Monash και µεταφράστρια του έργου στα Αγγλικά, και σε ιδιαίτερα φορτισµένο συγκινησιακά κλίµα η συγγραφέας κ. Λίτσα Νικολοπούλου-Γκόγκα.

Η Professor κ. Joy Damoysi, διευθύντρια του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστηµών του Αυστραλιανού Καθολικού Πανεπιστημίου (Australian Catholic University) και καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, παρουσίασε τους τρεις άξονες, τα τρία βασικά θέµατα “φτώχεια, γυναίκα, µετανάστευση” που διατρέχουν την ιστορία και παρουσίασε µε ζωντάνια βιωµατικά στοιχεία που καθόρισαν την συγγραφέα και το έργο της.

Μετά το πέρας της βιβλιοπαρουσίασης, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Σ.Ε.Λ.Σ.Α µε ευχές για Καλή Χρονιά και ευηµερία! Οι προσκεκληµένοι στη συνέχεια απόλαυσαν καφέ, νοστιµότατα µεζεδάκια, εκλεκτά γλυκίσµατα, βασιλόπιτα κ.α.

Μέσα σε ζεστή ατµόσφαιρα, θετικό κλίµα και ευχάριστη διάθεση ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος