Παρουσίαση βιβλίου-«Η γέφυρα των λεμονιών» του Κώστα Φέρρη στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αμπετείου Σχολής διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αιγυπτιώτη σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη «Η γέφυρα των λεμονιών» στο εντευκτήριο του 3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος όροφος, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 και ώρα 18.30.

Μυθοπλασμένη αυτοβιογραφία γραμμένη απ΄ τον ίδιο και την Πέρσα Κουμούτση. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Γενικός Γραμματεύς Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός, ο Καθηγητής Αμπετείου-Αχιλλοπουλείου και Σύμβουλος για την Παιδεία Χρήστος Διονυσόπουλος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστοριογραφίας στη Φιλοσοφική Αθηνών Βαγγέλης Καραμανωλάκης και οι συγγραφείς. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Πάνος Κατέρης και Βαρβάρα Κυρίτση. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του Σ.Α.Ε.

Παρουσίαση βιβλίου-«Η γέφυρα των λεμονιών» του Κώστα Φέρρη στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Η Γέφυρα των Λεμονιών, Κούμπρι ελ Λεμούν στ’ αραβικά, Pont Limoun για τους λεβαντίνους, είναι η σιδερένια γέφυρα που περνάει πάνω από τα τρένα του Κεντρικού Σταθμού του Καΐρου (Μπαμπ ελ Χαντίντ), για να συνδέσει το κέντρο της πόλης με τη φτωχογειτονιά της Σούμπρα. Εκεί γεννιέται και μεγαλώνει ο Τάκης, χαϊδευτικό όνομα του συγγραφέα που αυτοβιογραφείται μυθοπλαστικά σε αυτή τη νουβέλα. Στα χρόνια του πολέμου, τ’ αδέρφια κι ο πατέρας του υπηρετούν στον Αγγλικό στρατό, ενώ ο μικρός ονειρεύεται να ταξιδέψει στην “πατρίδα”, την Ελλάδα, με τις ανοιχτές θάλασσες.
Η αμέσως επόμενη επιθυμία του, είναι φυσικά να γνωρίσει τον έρωτα, και η τρίτη να γίνει σκηνοθέτης κινηματογράφου. Οι προσωπικές του περιπέτειες, συγχρονίζονται με την Ιστορία της Αιγύπτου (1940-1957), την άνοδο του Νάσερ και την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ. Στην Αμπέτειο Σχολή όπου σπουδάζει, πηγαινοέρχεται με τα πόδια, διασχίζοντας καθημερινά τη σιδερένια γέφυρα, στοχαζόμενος ξανά και ξανά το μέλλον του. Θα τα καταφέρει στο τέλος να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, μετατρέποντας την εμπειρία της Γέφυρας των Λεμονιών σε έργο τέχνης;»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος