Παρασημοφόρηση του Θεόδ. Λιβάνιου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, υποδέχθηκε χθες, Δευτέρα, 25 Μαρτίου, στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε καταρχάς τον κ. Λιβάνιο για την τιμητική παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και τη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Έπειτα, συζήτησαν, σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα, ζητήματα που αφορούν τον Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου και τον διαρκή στόχο της περαιτέρω ενίσχυσης των δεσμών του με τη μητέρα πατρίδα. Με την ευκαιρία αυτή, ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα, καθώς και την προσπάθεια επέκτασής της στις εθνικές εκλογές, μια πρωτοβουλία που διευκολύνει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους Απόδημους Έλληνες. Για τον λόγο αυτό, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και, στο πρόσωπό του, όλη την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, ενημέρωσε τον κ. Λιβάνιο για το έργο που επιτελεί η Ορθόδοξος εν Αυστραλία Εκκλησία, για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της κατά το τρέχον έτος και για την επικείμενη Αποστολική Επίσκεψη της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην πέμπτη ήπειρο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την απονομή, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας, του παρασήμου του Τάγματος των Φιλοχρίστων μετ’ Αστέρος. Πρόκειται για ανώτερη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, που απονεμήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό σε αναγνώριση της ευσυνείδητης υπηρεσίας και της αφοσίωσής του στην Εκκλησία και στα ιδεώδη του Γένους.
Ο κ. Λιβάνιος, κατά την αντιφώνησή του, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία του, όσο και για το βαρυσήμαντο έργο που επιτελεί υπέρ του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αυστραλία.
Στη συνάντηση, παρίσταντο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Σταύρος Βενιζέλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, καθώς και συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών της Ελλάδας.

Πηγή: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος