Πάνω από 117.000 δολάρια συγκέντρωσε ο ομογενής Chris Christofi για τους άστεγους της Αυστραλίας

Περισσότερα από 117.000 δολάρια κατάφερε να συγκεντρώσει ο βραβευμένος ομογενής επιχειρηματίας, επενδυτής ακινήτων και συγγραφέας Chris Christofi, στη φετινή διανυκτέρευση Vinnies CEO Sleepout, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια προσπάθεια να αλλάξει τη ζωή εκατοντάδων αναξιοπαθούντων Αυστραλών.

Η φετινή διανυκτέρευση έλαβε χώρα την Τετάρτη, 22 Ιουνίου και σε αυτήν συμμετείχαν, ο επιχειρηματίας, μαζί με εκατοντάδες άλλους επιχειρηματίες, κοινοτικούς ηγέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Επίσης, στις 2 Ιουνίου, ο Christofi και η εταιρεία του, Revention, συνεργάστηκαν με την Uniq Group και την Hermitage Homes για τη διοργάνωση μιας φιλανθρωπικής δημοπρασίας.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δημοπρασία πολλών αντικειμένων, τα οποία έφεραν υπογραφές πολλών «ηρώων» του αθλητισμού, όπως οι Christiano Ronaldo και Lionel Messi στο ποδόσφαιρο, οι Mike Tyson και Muhammad Ali στην πυγμαχία, ο θρύλος του κρίκετ,Shane Warne, οι Valentino Rossi και Michael Schumacher ως αθλητές των σπορ αυτοκινήτων, καθώς και οι Michael Jordan και Magic Johnson ως μεγάλοι αθλητές του NBA.

Περιλαμβάνονταν, επίσης, μια κιθάρα με υπογραφή από τον Ed Sheeran και βινύλια από την Taylor Swift και την Kylie Minogue, μία «βόλτα στον αέρα» με ελικόπτερο στη Μελβούρνη, καθώς και μια ιδιωτική εμπειρία για 10 άτομα με τον Chef Kaela.

Ο κυπριακής καταγωγής επιχειρηματίας κατέχει πλέον την πρώτη θέση όσον αφορά τις δωρεές στη Βικτώρια και την τρίτη θέση σε εθνικό επίπεδο, ενώ υπάρχει η προοπτική να μετακινηθεί στη δεύτερη θέση, μετά την προσθήκη περισσότερων χρημάτων, καθώς εκτιμάται ότι το ποσό θα ανέλθει στα 120.000 δολάρια.

Μετά την επίτευξη του αρχικού του στόχου να συγκεντρώσει 100.000 δολάρια, ο επόμενος στόχος του ήταν να φτάσει τα 112.500 δολάρια, ένα ποσό που ήδη έχει υπερβεί.

Ως πρεσβευτής του Vinnies από το 2019, ο οποίος συμβάλει ενεργά σε προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων από το 2018, ο Chris Christofi συγκεντρώνει χρήματα για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Στόχος είναι, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το πρόβλημα των αστέγων.

Για το σκοπό αυτό, έχει συγκεντρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο- ποσό το οποίο έχει διατεθεί για την παροχή καταφυγίου, τροφής και προγραμμάτων υποστήριξης σε οικογένειες και άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μέχρι στιγμής, οι δωρεές του Christofi για το έτος 2023 έχουν καταστήσει δυνατή την παροχή 372 ατομικών προγραμμάτων υποστήριξης, 976 κρεβατιών και 3.906 γευμάτων.

Στην τέταρτη θέση, λίγο πίσω από τον Christofi, βρίσκεται ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Sydney, Paul Nicolaou, ο οποίος έχει συγκεντρώσει πάνω από 114.000 δολάρια, ενώ και οι δύο έχουν συνεισφέρει συνολικά 8,5 εκατομμύρια δολάρια στο Vinnies.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος