Πανηγυρική έναρξη για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου

Την έναρξη των δραστηριοτήτων της για το νέο διδακτικό έτος κήρυξε  η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Άγιος Ιλάριος» με πανηγυρικό Εσπερινό την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου,  στον μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών. Εκτός των μελών της Διοικούσης Επιτροπής, των δασκάλων και των μαθητών παρευρέθηκαν ιερείς όμορων ενοριών καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλεως.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, ο μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας απευθυνόμενος προς τους διδάσκοντες και διδασκόμενους, εξέφρασε την ευαρέσκειά του και εξήρε το έργο που επιτελείται στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, τονίζοντας την σπουδαιότητα της εκκλησιαστικής μουσικής στη Θεία Λατρεία.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής της Σχολής, Διάκονος κ. Κωνσταντίνος Δέδες, ο οποίος υπενθύμισε ότι την 28η Οκτωβρίου 2022 η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας διοργανώνει ένα επετειακό αφιέρωμα στην Θεοτόκο με θέμα «Η Παναγιά των Ύμνων».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και  η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πέτρου Ανδρουτσόπουλου και έξι χορευτικά τμήματα φορέων και πολιτιστικών συλλόγων των Βρυξελλών. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Newsville)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος