Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας: Η Τουρκία έδειξε γιατί πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς η Γενοκτονία

Για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση», η οποία αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, αλλά και το πώς αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις σχέσεις καλής γειτονίας, κάνει λόγο η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την καταχρηστική κράτηση και στη συνέχεια την απέλαση του προέδρου της, Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης απελάθηκε από την Κωνσταντινούπολη, ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του προς την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπου χθες έγινε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τον Δεκαπενταύγουστο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η στάση των τουρκικών Αρχών προσδίδει ακραιφνώς πολιτικό χαρακτήρα στην πρόθεση θρησκευτικού προσκυνήματος, διότι δεν έχει να κάνει με τον ίδιο τον πρόεδρο αλλά με το θεσμικό του ρόλο και τις δράσεις της Ομοσπονδίας, «που ολοφάνερα ενοχλούν».

«Ουσιαστικά με την πράξη της η Τουρκία αναγνωρίζει εμμέσως την ορθότητα του αιτήματος για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και αφήνει να ξεχειλίσει διάχυτη η ανησυχία της για την τροπή που παίρνει η κατάσταση στο διεθνές πολιτικό σκηνικό», τονίζεται.

Βέβαια, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας δηλώνει πως δεν πτοείται στο ελάχιστο και δεν προτίθεται να αλλάξει πορεία πλεύσης σε ό,τι αφορά στον αγώνα της, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε κατά την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου του 2019 να στηρίξει τις πρωτοβουλίες της.

Εκφράζει δε ευχαριστίες σε όλους όσοι εκδήλωσαν την υποστήριξή τους, στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Υπενθυμίζουμε ότι κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Πηγή: www.pontosnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος