Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: κοινός εορτασμός από 8 θεατρικές ομάδες των Βρυξελλών

Οκτώ ελληνικές θεατρικές ομάδες του Βελγίου με μία μικρή θεατρική δημιουργία η καθεμιά με κύριο θέμα τον Έρωτα, όπως παρουσιάζεται σε διαφορετικά θεατρικά ρεύματα, θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, ώρα 8 μ.μ. και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, ώρα 6:00 μ.μ. στο Θέατρο de Lijsterbess.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η κυρία Αικατερίνη Διακουμοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι με αλφαβητική σειρά:

1. ΑλΜΑ
2. Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών
3. Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών
4. Ελληνικό Θέατρο Βελγίου
5. Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών
6. ΘΕΣΠΙΣ Βρυξελλών
7. NOTA THEATRALE
8. Υ-GREC

Οι παραπάνω ελληνικές θεατρικές ομάδες του Βελγίου διοργανώνουν με αυτόν τον τρόπο, κοινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Θεάτρου για τρίτη φορά το 2023, μετά από διακοπή τριών χρόνων λόγω της πανδημίας. Η ημέρα αυτή είναι κάθε χρόνο η 27 η Μαρτίου, καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, τη σημαντικότερη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση στον τομέα της θεατρικής τέχνης, που συστήθηκε το 1948 στην Πράγα, με πρωτοβουλία της Ουνέσκο, και εορτάζεται σε 100 και πλέον χώρες.

Όπως αναφέρουν οι συνοργανώτριες θεατρικές ομάδες: «Οι αρχές που τιμούμε όλοι μαζί την ημέρα αυτή είναι ο ρόλος του θεάτρου στην κοινωνία, η συμβολή του στην αμοιβαία κατανόηση ατόμων και λαών και η άσκηση της πολιτιστικής έκφρασης χωρίς διακρίσεις ηλικίας, φύλου, πεποιθήσεων ή εθνικότητας.

Καλούμε το θεατρόφιλο κοινό να τιμήσει την ημέρα αυτή, πρώτον για το συμβολισμό που περιέχει και δεύτερον, στο ίδιο πλαίσιο σκέψεων για την σκηνική συνεργασία των ελληνικών θεατρικών ομάδων – που είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες κάθε άλλης «ξένης» γλώσσας ομιλούμενης σε αυτή την πόλη – σε ένα κοινό θέαμα, με προοπτική να πραγματοποιήσουμε παρόμοιες κοινές εκδηλώσεις και στη συνέχεια, με τη στήριξή σας».

Πηγή: Newsville.be

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος