Παγκόσμια εκδήλωση ανάγνωσης για τους νεκρούς της πανδημίας

Με τη δύναμη της λογοτεχνίας ως μέσο στοχασμού, παρηγοριάς και ελπίδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Βερολίνου οργανώνει μια παγκόσμια δράση αποχαιρετισμού και μνήμης για τους νεκρούς της πανδημίας στις 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών συμμετέχουν στη δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Βερολίνου με αναγνώσεις  ποίησης από την Ελένη Τζατζιμάκη (Lacrimosa, Το ρολόι του τοίχου, Το σώμα της) και πεζογραφίας από τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη (Πολύτιμα ψέμματα).

Οι βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις (στα ελληνικά με γερμανικούς υπότιτλους) θα προβληθούν  μέσα από τις ιστοσελίδες και τα social media του Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Βερολίνου, του Ινστιτούτου Γκαίτε Αθηνών και του Ελληνικού  Ιδρύματος  Πολιτισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκος Α. Κούκης και η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γκαίτε Αθηνών κα Angela Kaya,  υπέγραψαν τριετές Σύμφωνο Συνεργασίας επικυρώνοντας θεσμικά το πλαίσιο σύμπραξης σε θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Κύριος στόχος του Συμφώνου είναι η διεύρυνση της συνεργασίας ΕΙΠ-ΓΚΑΙΤΕ σε σταθερή και συνεχή βάση κατά τη διάρκεια της χρονιάς διατηρώντας βέβαια και τις ad hoc συνεργασίες π.χ. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η Γερμανική λογοτεχνία άλλωστε θα είναι τιμώμενη στην επόμενη 18η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος