Ομογενής ορθοπεδικός από τη Βαυαρία για δεύτερη φορά στους καλύτερους γιατρούς της Γερμανίας

Στη λίστα με τους κορυφαίους γιατρούς της Γερμανίας που δημοσιεύει κάθε χρόνο το διεθνές περιοδικό «Focus Magazine»  συμπεριλαμβάνεται φέτος, για δεύτερη φορά, ομογενής ορθοπεδικός που ζει και εργάζεται στην πόλη Regensburg της Βαυαρίας.

Όπως αναφέρει η ομογενειακή ιστοσελίδα «Δορυφόρος Europa», πρόκειται για τον Κυριάκος Δανιηλίδης, ορθοπεδικός με ειδίκευση στην τραυματολογία, με σημαντικές διακρίσεις στη χειρουργική ποδιών και την αθλητική ιατρική.

Η επιλογή, σημειώνεται, γίνεται μέσα από συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία αφορούν το ιατρικό κομμάτι, την καινοτομία και την επιτυχημένη εξειδικευμένη πορεία των γιατρών, αλλά και τις δημοσιεύσεις και τις νέες μεθόδους που εφαρμόζουν στις ειδικότητες που υπηρετούν.

Ο Κυριάκος Δανιηλίδης γεννήθηκε στην πόλη Letmathe της Γερμανίας από Έλληνες γονείς μετανάστευσαν στη χώρα από την περιοχή της Δράμας, αναζητώντας καλύτερες προοπτικές ζωής.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ, επιλέγοντας μάλιστα να πραγματοποιήσει μέρος των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη,  μέσα από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus. Έχοντας ολοκληρώσει την ειδικότητα της ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ, συνέχισε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αννόβερο, αναλαμβάνοντας τη θέση του καθηγητή, όπου υπηρετεί από το 2019. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 70 ερευνητικές δημοσιεύσεις και 700 ομιλίες σε εθνικά και διεθνή πανεπιστήμια, συνέδρια και ορθοπεδικά κέντρα. Σήμερα, εργάζεται στο Ορθοπεδικό και Τραυματολογικό Κέντρο του Ρέγκενσμπουργκ.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Δορυφόρος Europa»)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος