Οι συντάξεις των Αιγυπτιωτών Ελλήνων και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των φοιτητών στη συνάντηση του προέδρου της ΕΚΚ με τον Γ. Χρυσουλάκη

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννη Χρυσουλάκη, είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, Χρήστος Καβαλής την περασμένη Δευτέρα. 

Κατά τη συνάντηση, εξετάστηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα που τέθηκαν υπόψιν του υφυπουργού Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, μέσω  του υπομνήματος που του επέδωσαν την 14η Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι της Ε.Κ.Κ. κατά την επίσημη συνάντηση τους στο Κάιρο. Ειδικότερα, ο κ. Καβαλής μετέφερε για ακόμα μια φορά στον κ. Χρυσουλάκη την αγωνία των Αιγυπτιωτών Ελλήνων για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καταβολή των συντάξεων τους, αλλά και την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων στην Ελλάδα μετά και  το κλείσιμο των Τραπεζικών καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο. Επίσης, συζητήθηκε και το φλέγον θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των νέων της ΕΚΚ που φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια  καθώς και των νέων που είναι υπότροφοι του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Χρυσουλάκης αναγνώρισε τις αγκυλώσεις από την μεριά της  Ελλάδας και διαβεβαίωσε τον κ. Καβαλή ότι γνωρίζουν καλά το θέμα και προσπαθούν να βρουν την βέλτιστη λύση στον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπουργείων με σκοπό την τελική του διευθέτηση.

Αναφορικά με το θέμα των Τραπεζών, ο κ. Χρυσουλάκης ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός λέγοντας ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και είναι κοντά στην λύση του. Όπως είπε, το υπουργείο περιμένει τα άμεσα αποτελέσματα των ενεργειών που έχουν γίνει και θα παρέμβει όπου χρειαστεί.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Ελληνική Κοινότητα Καίρου)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος