Οι ομογενείς, αρωγοί στις ανάγκες του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας

Είκοσι έναν τόνους αναλώσιμου υγειονομικού υλικού σε τρεις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας. προσφέρουν η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – IOCC, σε μία χρονική περίοδο που, όπως τονίζουν με σχετική ανακοίνωση,  το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται και μαζί μ’ αυτό ολόκληρη η χώρα.

Συγκεκριμένα τρία κοντέινερ με πολύτιμο υλικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παραδόθηκαν στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης και 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Το υλικό θα καλύψει πάγιες και επείγουσες λόγω Covid–19 ανάγκες νοσοκομειακών δομών των τριών υγειονομικών περιφερειών της χώρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα δέκα τελευταία χρόνια ο IOCC σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και με ιδιωτικές δωρεές από την Αμερική και από οργανώσεις Ομογενών μας όπως οι AHEPA, Pancretan Association of America, The Jaharis Family Foundation, The Chian Federation κ.ά. έχουν προσφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας 46 κοντέινερ με υγειονομικό υλικό συνολικής αξίας 33,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε συνεργασία και καθ’ υπόδειξη του Υπουργείου Υγείας επιλέγονται οι υγειονομικές περιφέρειες με τι περισσότερες ανάγκες και αντίστοιχα κατευθύνεται η δωρεά του υλικού.

Οι ομογενείς, αρωγοί στις ανάγκες του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κύριος Γιάννης Καρβέλης δήλωσε: «Όπως κάθε  χρόνο έτσι και φέτος ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – IOCC δώρισε στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια ένα κοντέινερ με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες των υγειονομικών δομών αρμοδιότητας μας.

Φέτος επιλέξαμε το υλικό αυτό να παραχωρηθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομείο μας, το οποίο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς έχει οριστεί Νοσοκομείο Αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια». Το υλικό αυτό θα καλύψει σημαντικές ανάγκες σε ένα Νοσοκομείο που χρειάζεται καθημερινή ενίσχυση για να συνεχίσει, χωρίς εμπόδια, το σημαντικό του έργο. Ως Διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδιάς τον Οργανισμό για τη σημαντική του προσφορά και για την ενίσχυση και στήριξη στη φάση αυτή της κρίσης.»

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας υπογράμμισε: «συμπράττουμε σε πλήθος πεδίων κοινωνικής πρόνοιας με ορόσημο την ανάγκη του συνανθρώπου μας. Πόσο μάλλον τώρα που η υγειονομική κρίση επιβάλλει την καθολική συστράτευση απέναντι στον αόρατο εχθρό, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση φορέων και στην υποστήριξη πρωτοβουλιών της κοινωνίας των πολιτών».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος