Οι Ηπειρώτες του Μονάχου ζητούν αεροπορική σύνδεση Μόναχο-Ιωάννινα

Την αεροπορική σύνδεση του Μονάχου με τα Ιωάννινα ζητεί με επιστολή της στον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και στην αεροπορική εταιρία η Ηπειρώτικη Κοινότητα Μονάχου.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος Νικόλαος Σταμάτης σημειώνεται ότι περίπου 10.000 Έλληνες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου έχουν καταγωγή από την Ήπειρο. Παράλληλα,  εκατοντάδες από τα παιδιά των ομογενών της περιοχής είναι φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, ενώ υπάρχουν και χιλιάδες συνταξιούχοι ομογενείς, οι οποίοι μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα σε Γερμανία και Ήπειρο.

«Η μοναδική αεροπορική σύνδεση Βαυαρίας – Ηπείρου» σημειώνει η Κοινότητα, «είναι το Άκτιο με πτήσεις τσάρτερ που αφενός είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αφετέρου οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα υψηλές για κάποιον που θέλει να κάνει περισσότερα δρομολόγια. Η άλλη δυνατότητα μέσω Αθηνών είναι και ιδιαίτερα χρονοβόρα και υπάρχουν δυσκολίες στις ανταποκρίσεις. Προτείνουμε η Aegean να εξετάσει τη δυνατότητα δρομολόγησης πτήσεων, έστω δυο φορές την εβδομάδα, από Μόναχο – Ιωάννινα» καταλήγει η επιστολή της Ηπειρώτικης Κοινότητας Μονάχου.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Doryforos Europa)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος