Στο επίκεντρο ενός νέου ντοκιμαντέρ της βραβευμένης Ελληνοαυστραλής σκηνοθέτριας Μαίρης Ζουρνάζη, βρίσκονται οι αδέσποτες γάτες που αποτελούν εδώ και καιρό κομμάτι του τοπίου της Ελλάδας. Περιπλανιούνται στα νησιά, κοιμούνται κάτω από αρχαία ερείπια και διασχίζουν τους δρόμους της Αθήνας.
Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ “Acropolis Cats & Other Wondrous Animals”, που μεταφράζεται ως «Οι Γάτες της Ακρόπολης και άλλα εκπληκτικά ζώα», το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Μελβούρνης το Σάββατο, 11 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας την τριλογία ντοκιμαντέρ της Μαίρης Ζουρνάζη.
Οι προηγούμενες δύο δουλειές της ήταν τα ντοκιμαντέρ “Dogs of Democracy” («Τα Σκυλιά της Δημοκρατίας») και “My Rembetika Blues” («Τα Ρεμπέτικά μου Μπλούζ»).
Μιλώντας στο SBS Greek ενόψει της πρεμιέρας, η κ. Ζουρνάζη είπε ότι το εγχείρημα ξεκίνησε σχεδόν τυχαία. Αφού ολοκλήρωσε το “Dogs of Democracy”, πίστευε πως είχε τελειώσει με τις ιστορίες για ζώα. Όμως οι αδέσποτες γάτες της Αθήνας και οι άνθρωποι που τις φροντίζουν την τράβηξαν ξανά και εξελίχθηκε σε ένα πολύ μεγαλύτερο ταξίδι, από τους δρόμους της Αθήνας ως το νησί της Ίου και την Τήνο.
Η κ. Ζουρνάζη περιγράφει πώς τα ζώα βοήθησαν την ίδια και την πόλη της Αθήνας να επιβιώσει από την απομόνωση της πανδημίας, εξίσου όσο αποτελεί και ένα πορτρέτο της ίδιας της Αθήνας.
Θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Μελβούρνης:
Το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα, στον κινηματογράφο Cinema Nova (380 Lygon St, Carlton) και θα ακολουθήσει συζήτηση της δημιουργού με το κοινό.
Την Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 4 το απόγευμα θα γίνει προβολή της τριλογίας της Μαίρης Ζουρναζή: του νέου της ντοκιμαντέρ “Acropolis Cats”, και τα δύο προηγούμενα “Dogs of Democracy” και “My Rembetika Blues”, στον κινηματογράφο Henkel Street Cinema (Factory 10/102 Henkel St, Brunswick).

Πηγή: SBS Greek
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος