Οι Έλληνες της Διασποράς στόχος της Ελαφονήσου για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Προορισμός αναφοράς για τους Έλληνες της Διασποράς φιλοδοξεί να γίνει η Ελαφόνησος, μέσα από πρωτοβουλίες του δήμου και σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική ομογενειακή οργάνωση Global Hellenic Diaspora. 

Στόχος είναι να αναπτυχθεί η εξ αποστάσεως εργασία (Remote Working) στον γραφικό δήμο της Νότιας Πελοποννήσου και μάλιστα στο διάστημα εκτός της αιχμής της τουριστικής περιόδου. Η συνεργασία με την GHD μπορεί να βοηθήσει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς η οργάνωση αριθμεί περίπου 150 χιλιάδες μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Τις λεπτομέρειες της συνεργασίας συζήτησαν την περασμένη Τρίτη κατά τη διαδικτυακή συνάντηση που είχε η δήμαρχος Ελαφονήσου, Ευσταθία Λιάρου, με τον επικεφαλής της GHD, Αναστάσιο Μίχου και με τη συμμετοχή του Νότη Μαρτάκη εκ μέρους της εταιρίας συμβούλων του δήμου για τουριστικά θέματα, της MTC GROUP. 

Τα τουριστικά πακέτα που εξετάστηκαν θα περιλαμβάνουν σειρά από εμπειρίες, όπως επίσκεψη στο Παυλοπέτρι, πεζοπορία, αλιευτικό τουρισμό, μαθήματα τοπικής γαστρονομίας και οινογνωσίας, της επεξεργασίας της ελιάς και του λαδιού, η συλλογή τοπικού αλατιού και άλλα.
Πέρα από την επέκταση της τουριστικής περιόδου, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να συμβάλει για στην αύξηση του μέσου όρου παραμονής. Ο ελάχιστος χρόνος θα είναι 7 διανυκτερεύσεις με προοπτική να φτάσει ακόμα και τον ένα μήνα, αφού θα παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να εργάζεται από το νησί.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, αφού ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου τα τουριστικά πακέτα, η οργάνωση θα αναλάβει να τα επικοινωνήσει στα μέλη της, προβάλλοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελαφόνησος.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος