«Οι Απείθαρχοι» της Σεμίνας Διγενή στον Ελληνικό Κύκλο Βρυξελλών

Εκδήλωση με τη γνωστή δημοσιογράφο και συγγραφέα, Σεμίνα Διγενή, διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου στις 18.30 τοπική ώρα, ο Ελληνικός Κύκλος Βρυξελλών με θέμα το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Οι Απείθαρχοι».

Στην εκδήλωση που θα γίνει με φυσική παρουσία στην Ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες θα μιλήσουν για το βιβλίο η Μαρία Πατακιά, ο Πρέσβυς Διονύσιος Καλαμβρέζος και η συγγραφέας.

«Οι Απείθαρχοι», μια σύνθεση έρευνας, μελέτης και μυθοπλασίας, μας μεταφέρει στο «μεταιχμιακό» σύμπαν μιας εξαϋλωμένης ουτοπικής πόλης, όπου βρίσκονται έγκλειστα κάποια μαγικά πλάσματα που .. δεν χωρούν πουθενά .

Η συγγραφέας «φιλοξενώντας» αυτά τα πλάσματα στο σύμπαν ενός ολοζώντανου πύργου, με δυνατότητες επιλογής εποχών, συναισθημάτων και περιοχών στους ορόφους του, σαγηνεύεται από αυτούς και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μαζί τους. Ζει μέσα στην αλλόκοτη παράταση των ζωών τους, με όσα συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Οι ένοικοι των ορόφων του Επανασχεδιασμού, των Τραυμάτων, των Αυτοκτονιών, της Εντροπίας, του Παιδικού Εαυτού, των Πειραμάτων κ.α (που τόσον καιρό στο σύμπαν, δεν είχαν ενημέρωση για τον τελικό προορισμό τους), «ξαναζούν» για λίγο ακόμη και συνυπάρχουν σ” αυτόν τον χώρο αναμονής.

Η Σεμίνα Διγενή, μέσα από το κείμενό της, θέτει το ερώτημα:

Θα καταφέρει τελικά, αυτός ο παράδοξος κόσμος των «Απείθαρχων», να δώσει σε όλα, ένα τέλος ή μια αρχή, με την έμπνευση που τους αξίζει;
Θα τολμήσει να πάρει μια καθοριστική απόφαση, για την Μνήμη του Κόσμου;

Πηγή: Newsville.be

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος