Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην «Ελληνική Ημέρα Καινοτομίας» στην Ουάσιγκτον

Η υποστήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησής, υπογράμμισε ο  υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς, μιλώντας  την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στην εκδήλωση «Ελληνική Ημέρα Καινοτομίας», η οποία διοργανώθηκε στη Ουάσιγκτον από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Εξοπλισμού “AUSA 2022.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος οι δεκαπέντε ελληνικές αμυντικές εταιρίες, μαζί με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» που συμμετέχουν ως εκθέτες στο Ελληνικό Περίπτερο της Έκθεσης “AUSA 2022”, παρουσιάζοντας σειρά νέων καινοτόμων προϊόντων τους, υψηλής τεχνολογίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Στην ομιλία του, ο κ. Χαρδαλιάς  αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο  συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, δύο πιστών συμμάχων που, όπως είπε, μοιράζονται μια μακροχρόνια και εντυπωσιακή ιστορία κοινής ανάπτυξης στρατιωτικών καινοτομιών. Αναφέρθηκε στα τεχνολογικά υψηλού επιπέδου προϊόντα της ελληνικής βιομηχανίας και προέτρεψε τους επισκέπτες της ημερίδας και ιδιαίτερα τους ομογενείς να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να γνωριστούν με τους Έλληνες εκθέτες. 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηυθύναν κατά σειρά ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος και η εντεταλμένη σύμβουλος & εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Enterprise Greece κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με τον εκτελεστικό διευθυντή της American Hellenic Educational Progressive Association, Basil Mossaidis, τον εκτελεστικό διευθυντή του OXI Day Foundation, Mike Manatos, τον ελληνικής καταγωγής συνταγματάρχη ε.α. και σύμβουλο της Defence Intelligence Agency Νικόλαο Βαμβακιά, τον ειδικό σύμβουλο του American Hellenic Institute Ηλία Γερασούλη και εξέχοντα μέλη και επιχειρηματίες της ελληνικής Ομογένειας στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε τα μέλη της ελληνικής Ομογένειας για την επίμονα αναθεωρητική συμπεριφορά και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις. Ακόμη, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, και στο πρόσωπό τους το σύνολο της ελληνικής Ομογένειας στην Ουάσιγκτον, για τις δράσεις τους στην προώθηση των εθνικών συμφερόντων. 

Την ίδια ημέρα, εξάλλου, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Εθνικός Κήρυκας, Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος