Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Νορβηγίας, Γιάννης Αλειφέρης, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Πάρε τον χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο ήταν καλεσμένος σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Νορβηγίας, Γιάννης Αλειφέρης, με αφορμή τη συναυλία ” The Classical Cretan Lyra Project” του καταξιωμένου τσελίστα, λυράρη και συνθέτη, Γιώργου Καλούδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, στο Oslo Concert Hall.

Όπως είπε ο κύριος Αλειφέρης, πρόκειται για μια πρωτοποριακή μουσική πρόταση, με την οποία ενσωματώνεται η λύρα στην κλασσική μουσική, ενώ πρόσθεσε ότι ο μόνος Έλληνας που έχει παίξει μουσική σε αυτόν τον χώρο ήταν ο μεγάλος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Νορβηγίας που ζει εκεί από το 1984, εξαιτίας της γνωριμίας με την σύζυγό του, το πρώτο διάστημα δυσκολεύτηκε αλλά στη συνέχεια έμαθε την γλώσσα, πήγε στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και αργότερα δημιούργησε τη δική του εταιρεία.

Όπως ανέφερε, στην αρχή ζούσαν στη χώρα περίπου 350 Έλληνες, στην πορεία όμως, μετά και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αυξήθηκαν στους 5.000.

Οι Έλληνες, είπε ο κ. Αλειφέρης, ασχολούνται με διάφορα επαγγέλματα, όπως γιατροί, μηχανικοί και άλλες ειδικότητες, ενώ για να εργαστούν σε κάποια υπηρεσία χρειάζεται να περάσουν το τεστ Νορβηγικής γλώσσας.

Για το κόστος ζωής δήλωσε ότι είναι αρκετά υψηλό, καθώς η Νορβηγία εισάγει πολλά προϊόντα.

Τέλος, αναφερόμενος στο επίπεδο της εκπαίδευσης τόνισε ότι είναι υψηλό γι΄αυτό και δεν υπάρχουν φροντιστήρια, ενώ σημείωσε πως μία σημαντική παροχή του κράτους για τους φοιτητές είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν δάνειο από μία κρατική τράπεζα για τις σπουδές τους και όταν περνούν το μάθημα να τους χαρίζει το 40 τοις εκατό.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος