Ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στη “Φωνή της Ελλάδας”

Με αφορμή τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, οι εκπρόσωποι των ομογενών από τη Βόρειο Ήπειρο με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία συζήτησαν τις ρυθμίσεις για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος τους σε σχέση με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ομογενών από τη Βόρειο Ήπειρο, στη βάση των εξαγγελιών που έκανε πρόσφατα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – Ομόνοια, Βασίλης Κάγιος, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, φιλοξενήθηκε στη Φωνή της Ελλάδας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο, ο κ. Κάγιος ανέφερε πως σχεδόν 3 χρόνια αγωνίζονται για το θέμα των συντάξεων και των επιδομάτων των υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών.

“Εμείς, στη συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη θέσαμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες σε σχέση με τις συντάξεις τους αλλά και με τα επιδόματα, όπως τα επιδόματα υπερηλίκων ανασφάλιστων, τα επιδόματα αναπήρων και τα επιδόματα τέκνων”.

“Όσον αφορά το θέμα των ασφαλισμένων υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών, για να μπορέσουν να πάρουν μια ολοκληρωμένη σύνταξη, θα πρέπει να έχουν διαμονή στην Ελλάδα 40 έτη. Αυτός είναι ο όρος, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο να γίνει για τους προερχόμενους από τη Βόρειο Ήπειρο, δεδομένου ότι τα σύνορα άνοιξαν το 1990. Όσον αφορά αυτή την αδικία, μας διαβεβαίωσε ο υπουργός ότι θα επιλυθεί εντός του έτους και μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού πιστεύουμε ότι θα λάβει τέλος αυτό το πρόβλημα για τους Βορειοηπειρώτες”, δήλωσε ο κ. Κάγιος, σημειώνοντας πως θα εξεταστούν, επίσης, και τα θέματα με τα επιδόματα. “Πιστεύουμε ότι θα επιλυθούν και αυτά πολύ σύντομα”, κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος