«Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» στην Μελβούρνη

Η Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας» διοργανώνει την προβολή της 70λεπτης ταινίας «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 στο Σπίτι του Παπαφλέσσα στη γωνία Kalamata Lane και Gooch Street, στο Thornbury της Μελβούρνης.

Αυτό το γεγονός συμπίπτει με τον επερχόμενο ετήσιο εορτασμό της Ανεξαρτησίας τον Μάρτιο του 1821.

Στην έναρξη της προβολής, θα μιλήσει ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Eμμ. Κακαβελάκης, προσφέροντας τις γνώσεις του για τον «Παπαφλέσσα» και τη συμβολή του στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και εάν πραγματικά αξίζει να θεωρείται ήρωας.

«Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» είναι ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο από την απόγονο του Παπαφλέσσα, Κλεώνη Φλέσσα, που ακολουθεί τα χνάρια του σε Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία και Ουκρανία, όπου ταξίδεψε την εποχή του Ρομαντισμού.

Μια τρυφερή ματιά στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Από τι υλικό είναι φτιαγμένοι οι ήρωες; Έχουν ελαφρυντικά ως λάθη;

Ο Παπαφλέσσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε μέλος της επαναστατικής οργάνωσης «Φιλική Εταιρεία», αναλαμβάνοντας το καθήκον να ξεσηκώσει τους σκλαβωμένους συμπατριώτες του ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το υβριδικό αυτό ντοκιμαντέρ αποτελεί μια μοναδική οπτική εμπειρία, με τα animaoon του Μπάμπη Αλεξιάδη να αποδίδουν όλα τα ιστορικά γεγονότα. Τη διεύθυνση φωτογραφίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ η πρωτότυπη μουσική τζαζ που έγραψε ο Αρίων Γυφτάκης μας συνοδεύει στο ονειρικό αυτό ταξίδι και μας καλεί να γίνουμε κοινωνοί ουσιαστικών στιγμών της ιστορίας μας.

Η ταινία έλαβε το Βραβείο Φωτογραφίας στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2022.

Οι προβολές θα είναι στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους.

«Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» στην Μελβούρνη

Λίγα λόγια για την σκηνοθέτη: Η Κλεώνη Φλέσσα έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία, την Αρχιτεκτονική και την Φωτογραφία, με σπουδές στην Αμερική, την Ιταλία και την Ελλάδα. Έχει διδάξει για αρκετά χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και έχει σκηνοθετήσει ταινίες, ντοκιμαντέρ και θεατρικά έργα, λαμβάνοντας ελληνικά και διεθνή βραβεία για το έργο της. Είναι επίσης ένας ταλαντούχος συγγραφέας, έχοντας γράψει θεατρικά και σενάρια, και έχει αναγνωριστεί για τις συνεισφορές της στις ταινίες που έχει σκηνοθετήσει.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος