Ο Νίκος Γκάλης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Ένας εκλεκτός προσκεκλημένος, το όνομα του οποίου παραπέμπει σε ορισμένες από τις πιο ένδοξες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο για την 203η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Ο λόγος για τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή -και μέλος του Hall of Fame- Νίκο Γκάλη, ο οποίος ταξιδεύει ξανά στις ΗΠΑ μετά από 7 χρόνια, δίνοντας μια ξεχωριστή αίγλη στην γιορτή του Γενικού Προξενείου, η οποία είναι ανοικτή σε όλο τον Ελληνισμό της περιοχής.

Σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, κάθε χρόνο το Γενικό Προξενείο, με αφορμή την 25η Μαρτίου, διοργανώνει εκδήλωση, κατά την οποία επιλέγει να φωτίσει μια άλλη πλευρά της σύγχρονης Ελλάδας και τιμά τους πρωταγωνιστές του σήμερα. Πέρσι το κεντρικό θέμα ήταν «Οι σύγχρονοι ήρωες», ενώ φέτος το επίκεντρο είναι «Ο ελληνικός αθλητισμός». Σε αυτό το πλαίσιο, ουδείς καταλληλότερος από τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, Νίκο Γκάλη, για να παραστεί ως άξιος εκπρόσωπος του ελληνικού αθλητισμού.

Μάλιστα, ο Νίκος Γκάλης θα τιμηθεί για την συνολική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και τη χώρα, με τους ομογενείς του Σικάγου να έχουν ανταποκριθεί με συγκίνηση και ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Γενικού Προξενείου και θα προσέλθουν για να γνωρίσουν από κοντά τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και να συνδιαλλαγούν με ένα «τέκνο της Ομογένειας των ΗΠΑ», ο οποίος επέστρεψε και έλαμψε στην πατρίδα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Γκάλης, σε εκείνη την ομάδα που περιλάμβανε ακόμη τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Φάνη Χριστοδούλου, το Νίκο Φιλίππου, τον Αργύρη Καμπούρη, τον Λιβέρη Ανδρίτσο και άλλους σημαντικούς καλαθοσφαιριστές της εποχής, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Κώστα Πολίτη, στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1987, ενώ έφτασε ένα βήμα πριν την επανάληψη του θριάμβου δυο χρόνια αργότερα.

Παράλληλα, ο Νίκος Γκάλης έμεινε στην Ιστορία και για τις εξαιρετικές ευρωπαϊκές παρουσίες της θρυλικής ομάδας του Άρη, μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και, φυσικά, με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος